Els vehicles industrials segueixen patint els efectes de la pandèmia

La venda de turismes ha recuperat els nivells del 2019 i, en el cas de les motocicletes, les dades són fins i tot superiors, però les empreses encara són reticents a renovar les seves flotes

Cotxes exposats a l'exterior d'un concessionari.
Cotxes exposats a l'exterior d'un concessionari. ARXIU

Els vehicles industrials continuen sent els grans damnificats per la pandèmia dins del sector de l’automoció. Així, mentre que els turismes han recuperat dades de vendes similars a les del 2019 i les motocicletes, fins i tot, estan per sobre, els camions i les camionetes encara es troben molt per sota. Això després d’un setembre amb un total de 355 matriculacions, xifra més baixa, tot s’ha de dir, que la de l’any passat.

Les dades han estat fetes públiques aquest dijous des del departament d’Estadística i revelen, en línies generals, que el sector resisteix amb certa bona salut l’impacte de la Covid-19. Això sí, amb un setembre més fluix que el de l’any passat. En total, s’han registrat 320 vendes, entre les quals 225 de turismes, 70 de motocicletes i 20 de camions o camionetes. Això contrasta amb les 355 del mateix mes del 2020 que, de fet, suposaven també una millora amb comparació a les d’un 2019 encara sense coronavirus.

El sector espera amb optimisme una cita clau com és la fira, que confia se celebrarà d’una forma “molt propera al que havíem conegut”

La dada que permet, però, comprovar l’estat del sector és la de matriculacions acumulades des del gener. I aquesta és positiva si es compara amb el mateix període del 2020. Res d’estrany, tot s’ha de dir, tenint en compte els gairebé tres mesos de confinament. En total, enguany s’han venut 3.270 vehicles, pels 2.564 de llavors, el que suposa un 27,5% més. La millora es registra en tots els àmbits.

Si es comparen les xifres amb les del 2019, es veu que el sector, més o menys, ha resistit bé el cop de la pandèmia. Llavors, entre gener i setembre s’havien matriculat 3.330 vehicles. Tot just 50 més que enguany. Per tant, les dades són força similars. I, de fet, es comprova que gran part de culpa de la diferència negativa la té l’àmbit dels industrials.

Així, aquest 2021, s’han venut 232 camions o camionetes. En canvi, el 2019 ja s’havien superat els 300 (301). En aquest sentit, es nota que moltes empreses prefereixen, davant la situació econòmica, ser prudents a l’hora de renovar la seva flota. En canvi, els turismes presenten xifres similars i el que sí que es confirma és una clara millora en la venda de motocicletes.

El president de l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA), Carles Sansa, valora les dades tot indicant que “hi ha una certa estabilització”. Lamenta, però, que “al sector dels industrials li costa situar-se on li tocaria perquè s’és conservador a l’hora de fer inversió o perquè les empreses no s’han recuperat de la crisi”.

En canvi, apunta en positiu que “la venda de turismes i motos va prou”. Al seu entendre, això es deu al fet que “hi ha confiança entre els privats i el consum que se situa als nivells previs de la pandèmia”. A més, se celebra que, enguany, es recuperarà una cita clau per als concessionaris: la fira d’Andorra la Vella. “Treballem amb una idea molt propera al que havíem conegut”, ha destacat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending