El Tribunal d'Arbitratge consciencia els empresaris que són fonamentals per al seu funcionament

L'organisme es presenta al sector com un motor per a l'economia en un acte telemàtic promogut per la Cambra de Comerç

Comentaris

PIERRE RAOUL-DUVAL I JUAN PABLO CORREA SÓN ELS PRESIDENT I SECRETARI GENERAL DEL TAPA.
PIERRE RAOUL-DUVAL I JUAN PABLO CORREA SÓN ELS PRESIDENT I SECRETARI GENERAL DEL TAPA. Altaveu

El Tribunal d'Arbitratge del Principat d'Andorra (TAPA) s'ha presentat com un motor per a l'economia en un webinar dirigit als empresaris i organitzat per la Cambra de Comerç. Durant l'acte, el president del TAPA, Pierre Raoul-Duval ha assegurat que "els empresaris són fonamentals per a fer viure l'organisme".

El secretari general Juan Pablo Correa ha destacat l'especialització, la rapidesa, l'absència de recursos i el cost com els avantatges que ofereix el TAPA al món empresarial. "Projecta una gran imatge del país", ha dit i ha recordat els casos exitosos de París, Londres o Singapur. Ha afirmat que "contribueix a alleugerir la càrrega dels tribunals de Justícia". Durant la seva ponència s'ha referit al feu que "l’arbitratge és la forma de resoldre els conflictes més antiga del món. Quan l’estat no tenia assumit en règim de monopoli, el fet d’impartir justícia, la gent ho feia de dues maneres: a través d’un mediador, que era un senyor que intentava posar d’acord a dues parts. Si ho aconseguia bé, i si no mala sort. Això és el que actualment també s’impulsa arreu del món".

Ha destacat el gran benefici que significa per a Andorra disposar d'un Tribunal d'Arbitratge. " És un benefici perquè això significa que s’han de nomenar un o diferents àrbitres, que lògicament són remunerats per la feina. Significa que hi ha advocats que defensen a les parts, que s’han de desplaçar a Andorra i que són persones que en aquest sentit, ajudaran a impulsar l’economia del país". 

A un tribunal arbitral s’hi accedeix de dues formes. La primera, és posant, en un contracte, una clàusula. La segona opció és que, per exemple, les parts quan tinguin un litigi diguin que volen la mediació del TAPA. En el torn de preguntes i en resposta a un empresari, Correa ha assegurat que aviat es disposarà de la clàusula.

Etiquetes

Comentaris

Trending