Tímida afluència de visitants gals al Pas el primer dia sense restricció de mobilitat a França

El teixit comercial de la població fronterera ha reobert però confia que l’arribada de turistes s’incrementi de forma notable el cap de setmana i, de fet, ja es comencen a rebre trucades per interessar-se per possibles reserves hoteleres

https://youtu.be/IUwfrFDdGWg

França ha aixecat aquest dilluns la limitació de desplaçament a més de deu quilòmetres del domicili que ha estat vigent durant tot l’abril. És l’inici d’un procés de retorn a la normalitat, sempre que les dades epidemiològiques ho permetin, que ha de culminar a finals de juny. L’eliminació de la restricció, però, ha de permetre recuperar l’arribada de visitants gals a Andorra, en general, i al Pas de la Casa, en particular. Per ara, però, aquest dilluns hi ha poca afluència, tot i que es confia que s’incrementi de forma notable de cara al cap de setmana.

De forma tímida, sí, però el primer pas cap a la normalitat donat per França s’ha deixat notar a la població fronterera al llarg d’aquest dilluns al matí. No ha estat, ni de bon tros, una afluència massiva però sí que s’han pogut veure visitants gals que s’han desplaçat per fer compres a les botigues, de nou obertes, de la localitat. Un canvi amb relació al que s’ha viscut durant un mes d’abril on el Pas era gairebé un desert. Un tímid bri d’esperança per a un teixit econòmic i comercial que ha patit durant l’abril.

De fet, ja era el que s’esperava. Es confiava que hi hauria turistes però no pas una gran invasió. Especialment pel fet de ser un dia laborable. Tot i això, bona part de les botigues de la població han recuperat l’activitat. En molts casos, s’ha tret alguns treballadors de l’ERTO, tot i que de forma prudent. No totalment, sinó de forma parcial, a l’espera de veure com evoluciona la situació. En el cas de les cadenes de perfumeries, s’ha decidit obrir només alguns establiments i passar empleats que, fins ara, estaven afectats per suspensions de contracte, a reduccions de jornada.

El Pas, aquest dissabte amb neu, té de moment la majoria de botigues tancades però dilluns hi haurà canvis.

Relacionat

El comerç del Pas s’activa confiant en el desconfinament a França

L’esperança del teixit econòmic posa ara la vista en el cap de setmana. És llavors quan s’espera que l’arribava de visitants francesos s’incrementi de forma notable. HI ajudarà, indiquen els comerciants consultats per Altaveu, el fet que dissabte és festiu a França. Se celebra el dia de la victòria, recordant la fi de la Segona Guerra Mundial a Europa. Es confia que això animi a més ciutadans gals a desplaçar-se cap a Andorra. De fet, alguns establiments hotelers ja estan rebent trucades per demanar informació.

Cal recordar que França manté l’obligació de presentar una prova diagnòstica negativa per entrar al país. D’aquesta mesura però, estan exempts els residents a l’Arieja i als Pirineus Orientals sempre que l’estada a Andorra sigui inferior a 24 hores. També queden eximits els residents a Andorra que vagin a aquestes regions i tornin el mateix dia.

Comentaris (1)

Trending