La TDT en alta definició arribarà al Principat (per fi) el 2022

Andorra Telecom ha comunicat que farà el canvi de tecnologia durant el primer trimestre, gairebé quinze anys després que es comencés a desplegar a Espanya i França

TV3 va ser la primera televisió a Espanya que va emetre en HD, ja l'any 2007.
TV3 va ser la primera televisió a Espanya que va emetre en HD, ja l'any 2007.

La Televisió Digital Terrestre (TDT) passarà a ser en alta definició el primer trimestre de l’any vinent. Per tant, tots els canals que s’emeten en aquesta modalitat, entre els principals que arriben des dels països veïns. Això sí, des d’Andorra Telecom s’avisa que caldrà tenir un televisor compatible amb aquesta tecnologia. En cas contrari, no es podran continuar seguint ja que quedarà eliminada l’emissió en definició estàndard.

El canvi es farà de forma automàtica. Aquells usuaris que ja tinguin un aparell compatible amb aquest sistema no hauran de fer res. Passaran a veure directament els nous canals en HD. Ara bé, si el televisor no disposa d’aquesta tecnologia, caldrà o bé canviar-lo o bé comprar un descodificador. Des d’Andorra Telecom es calcula que aquest problema només afecta un 5% dels dispositius del país. Des de la companyia han recomanat que en aquest segon cas, si es compra un nou aparell, sigui un descodificador sigui un televisor, sigui compatible amb la tecnologia DVB-T2, de manera que puguin fer front a possibles actualitzacions en els pròxims anys.

El director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha explicat que “aquest projecte arriba en el moment òptim entre la renovació del parc de televisors del país i la data límit que ha marcat Espanya a l’any 2023, de manera que l’impacte en televisors que no siguin compatibles serà mínima”. Per la seva banda, el ministre de Telecomunicacions, Jordi Torres, ha ressaltat que “mitjançant aquestes actualitzacions ens assegurem que Andorra segueix la seva estratègia de país capdavanter en les infraestructures de telecomunicacions, realitzant les accions pertinents per assegurar el servei òptim a tota la ciutadania”.

L’arribada de la TDT es produirà, doncs, al llarg del trimestre del 2022. Ho farà, però, amb un enorme retard en comparació al que ha passat als països de l’entorn. A Espanya, fa molts anys que emeten molts canals. Alguns des de fa més d’una dècada. Així, TV3 ho fa des del 2007 mentre que les privades nacionals com La Sexta, Antena 3 o Telecinco, des del 2010. La 1 de Televisió Espanyola va iniciar emissions HD el 2014. I, ja els darrers temps, aquesta tecnologia s’ha expandit a canals secundaris. A França la tecnologia es va començar a desplegar el 2008.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending