Segona jornada de compres matineres al Pas

La màxima afluència de visitants es concentra a primera hora i la resta de la jornada es força tranquil•la amb l’excepció del control per part de la policia de dos sospitosos d’intentar fer contraban

A mig matí la situació ja era força tranquil·la al Pas de la Casa.
A mig matí la situació ja era força tranquil·la al Pas de la Casa.

Segona jornada d’obertura de comerços al Pas de la Casa i la història s’ha repetit. Novament, hi ha hagut afluència de visitants, però els qui han anat s’han quedat tot just per fer les compres -bàsicament, tabac i alcohol- i han marxat de seguida cap a França. Les cues més destacades han estat de sortida i poc abans de les onze han desaparegut. Durant la jornada, la policia ha mantingut el dispositiu especial, que ha permès controlar dos homes que adquirien material per fer contraban.

Queda clar que, per ara, els visitants gals tenen ganes de comprar a Andorra però no de quedar-s’hi gaire estona. Almenys la seva gran majoria. Per segon dia consecutiu, el màxim pic d’afluència s’ha concentrat a primeres hores del matí. De fet, novament s’haurien donat casos de persones que haurien vingut gairebé de matinada, han acabat fent temps dormint al seu cotxe, han fet les compres només obrir les botigues i han marxat de seguida de nou cap a territori francès.

La resta de la jornada la presència de visitants ha estat menor, tot i que els empresaris recorden que era un dia no festiu i que juny ja sol ser un mes fluix

Així ho reflecteixen les dades facilitades des de l’Agència de Mobilitat. Han tornat a produir-se retencions a la duana del Baladrà. Fins a dos quilòmetres de sortida, entre les 8.30 i les 10.30 hores del matí. A partir d’aquest moment, la presència de visitants a la població ha estat molt més reduïda. Hi havia, però, alguns que passejaven pels principals carrers. Alguns dels empresaris consultats han volgut recordar, de fet, que juny ja és habitualment un mes fluix a la localitat.

Tot i això, el president de la Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié, ha admès que tenen la sensació que aquesta història es repetirà els proper dies. “Fa tres mesos que molts francesos estan pagant el tabac i l’alcohol molt car i ara venen”, ha recordat, tot admetent que “necessitarem temps per recuperar l’activitat normal”. També té clar que s’ha de mantenir l’estricte seguiment de les mesures de seguretat. “Si volem que l’estiu la cosa funcioni, hem de fer-ho bé i evitar que pugui tornar la pandèmia”, avisa.

A la població es manté el desplegament de policia i agents de circulació. Això ha permès també fer un control més enllà del seguiment de les mesures sanitàries. També, per exemple, s’ha estat atent per evitar activitats il·lícites com el contraban. De fet, segons ha sabut Altaveu, s’han interceptat dos homes que estarien acaparant tabac i que, tot fa pensar, tenien la intenció de passar-lo de forma il·legal cap a França. El material se’ls ha decomissat i han estat expulsats del país.

L'arribada de visitants al Pas de la Casa és ara per ara esglaonada.

Relacionat

El Pas de la Casa rep 10.000 visitants en el primer dia de reobertura

Comentaris

Trending