Satisfacció dels taxistes per l’increment de tarifes alineat amb l’IPC després de molts anys

L’augment mitjà global és del 3,07% perquè es fa un arrodoniment a la baixa dels preus per no haver de ‘gestionar’ cèntims

Parada de taxi.
Parada de taxi. Toni Solanelles

Més val poc que res. La principal central del taxi a Andorra (ATA) està satisfeta amb la decisió de Govern d’aplicar al màxim possible el cost de la vida (l’IPC) a les tarifes del taxímetre. Encara que sembli estrany, feia anys que l’administració no acceptava i, per tant, no acordava un increment tarifari al sector. Aquest any sí que hi haurà actualització de preus. La mitjana global de l’augment serà del 3,07%. No arriba al 3,3% de l’IPC però s’hi acosta molt.

El president de l’ATA, Marcio Pereira, s’ha mostrat satisfet de la mesura. “Tampoc no podem demanar més”, ha explicat el taxista, que ha recordat que “tot just estem començant a sortir d’una crisi” i, per tant, “s’ha de ser prudent” i no voler estirar més el braç que la màniga. Els taxistes no ho estan passant, en general, gaire bé, però amb la recuperació del turisme també s’ha notat amb les carreres que se sol·liciten.

“Fa molts anys que no s’aprovava cap increment”, per això, el sol fet que s’acordi una revisió tarifària a l’alça per a ells ja és un guany, més encara després d’un 2021 força inflacionista. Pereira ha explicat que si al final la puja és del 3,07 i no del 3,3% és degut al fet que “no volem treballar amb el cèntim” i, per tant, les tarifes s’han arrodonit a 5 o 10, però sempre agafant la franja baixa una vegada s’aplica el 3,3% de sortida.

Comentaris (3)

Trending