Salut prepara un protocol per permetre l’oci nocturn obrir únicament per Cap d’Any

La decisió de mantenir tancats pubs i discoteques més enllà del dia 22 és ferma a causa de l’amenaça de la variant Òmicron, però s’estudia mesures específiques per aquella nit per l’impacte econòmic que té pel sector

Imatge d'arxiu d'una discoteca del país.
Imatge d'arxiu d'una discoteca del país. ARXIU

L’oci nocturn continuarà tancat. Govern no preveu reobrir el sector a partir del dia 22, quan caduquen les mesures restrictives adoptades per frenar la sisena onada. Es considera que, ara per ara, l’amenaça d’Òmicron desaconsella fermament reactivar discoteques, pubs o similars per la interrelació social que es produeix al seu interior. Ara bé, sí que es valora la possibilitat de permetre’ls funcionar per Cap d’Any, això sí, complint un estricte protocol de mesures sanitàries.

L’allargament fins al juny dels ERTO ja donava a entendre que Govern es plantejava mantenir tancat l’oci nocturn. I malgrat la reducció de la mitjana de contagis diaris, així es farà. Així ho ha confirmat des de Salut un Joan Martínez Benazet que ha admès que la decisió té a veure sobretot amb un aspecte de la pandèmia: la nova variant del coronavirus. “Òmicron té a Dinamarca o Anglaterra una taxa de reproducció del 4”, ha explicat. Per tant, “estem preocupats tots nosaltres i tota Europa”.

Per tant, els locals romandran tancats. Amb la possibilitat d’una única excepció: la nit de Cap d’Any. Des del Govern s’entén que és una jornada que per a les empreses suposa una injecció econòmica important i es valora donar-los l’opció de funcionar, això sí, “amb un protocol específic”. Aquest inclouria, lògicament, el certificat Covid i tests d’antígens certificats per poder accedir als establiments.

A banda, però, es demanarien altres mesures. Per exemple es vol tenir clar que les persones dels diferents grups no es barrejarien. Per tant, s’entén que caldria posar taules. Evidentment, l’opció del ball queda totalment descartada.

“Hem de veure si estan en condicions d’acceptar un protocol d’aquest tipus”, ha comentat Benazet. El ministre també ha deixat clar que, en tot cas, almenys de moment, no seria un protocol per poder obrir indefinidament. “D’entrada és només per Cap d’Any”, ha apuntat. La nova activació del sector, doncs, haurà d’esperar a una considerable millora de la situació epidemiològica i, sobretot, a poder analitzar quin acabarà sent l’impacte de la nova variant del coronavirus.

Comentaris (11)

Trending