Residents portuguesos al Pas demanant informació per marxar i temporers buscant feina sense parar

La situació que viu la població encampadana comença a ser molt complicada i els auguris no són gens encoratjadors

Una vista del Pas de la Casa aquestes darreres setmanes.
Una vista del Pas de la Casa aquestes darreres setmanes.

El Pas de la Casa passa per una situació que comença a ser molt complicada, i els auguris de futur no són gens encoratjadors. Fet i fet, hi ha nombrosos residents, majoritàriament de Portugal, que estan fent els tràmits o, com a mínim, estan fent les consultes pertinents per si arriba el moment de deixar el país. Paral·lelament, diversos temporers, o persones que pretendrien fer temporada al país, busquen feina sense parar.

Les fonts consultades han assegurat que malauradament i com no pot ser d’una altra manera per la situació que es viu, el Pas de la Casa presenta una situació desèrtica, amb la immensa majoria dels establiments tancats. I veient que la situació pot anar per llarg o fins i tot per molt llarg, especialment la comunitat portuguesa amb arrels i alguna propietat al seu país d’origen està plantejant-se molt seriosament la seva continuïtat al Principat.

En aquest sentit, els consultats han assegurat que no només es tracta de consultes al consolat, que n’hi han per tenir clar els tràmits a fer i, també, per saber com funcionen els ajuts al retorn d’emigrants, sinó que algunes sortides de gent que estava residint a Andorra i se’n tornen cap a Portugal ja s’han anat produint les darreres setmanes. De fet, també hi va haver casos com aquests durant el confinament de la primera onada.

Paral·lelament es donen casos de treballadors que pretendrien fer temporada al Principat que amb carpetes van repartint currículums als establiments, als negocis, que encara estan oberts o que, en condicions normals, haurien de tenir una activitat notable durant l’hivern. El que sobta d’aquestes persones en molts casos, asseguren les fonts, és que hagin pogut arribar al Principat quan no tenen feina concertada i quan fa algunes setmanes que la frontera està de facto tancada.

Comentaris (5)

Trending