Les reserves hoteleres per al cap de setmana milloren fins a un 54,6%

La dada és sensiblement superior a la de fa set dies, quan era del 47,6%, i s’espera que el client de darrera hora encara la faci créixer més

Una recepció d'hotel
Una recepció d'hotel

A poc a poc, milloren les previsions d’ocupació hotelera. De cara a aquest cap de setmana, amb les reserves ja confirmades, els establiments de la Unió Hotelera (UH) afronten aquest dissabte i diumenge amb un 54,57% de les habitacions contractes. Això suposa 7 punts més que les expectatives de fa una setmana, que se situaven en un 47,6%, tot i que el client de darrera hora va permetre superar el 50%.

De mica en mica, les dades d’arribada de turistes van a l’alça, tot i mantenir-se lluny del que seria habitual en aquesta època estival. El coronavirus, evidentment, manté els efectes. Tot i això, especialment els caps de setmana, els hotels comencen a tenir clients. Segons les dades facilitades aquest divendres per l’UH, pel que fa a habitacions ja contractades, hi ha una millora en comparació a ara set dies.

Per parròquies, la Massana i Encamp són les que millors dades registren i, en canvi, les reserves són baixes a Sant Julià i Canillo

En concret, la previsió mitjana dels dos dies és d’un 54,57%. Lògicament, més alta per a la nit de dissabte a diumenge (60,87%) que per a la de divendres (48,26%). Es tracta d’una dada sensiblement millor que la d’ara fa una setmana, quan les reserves confirmades establien una ocupació del 47,6%. Per tant, set punts més.

Cal tenir present, a més, que encara falta per afegir-hi el client de darrera hora, cada cop més important i més en l’actual conjuntura. De fet, la setmana passada aquestes contractacions van fer pujar l’ocupació finalment fins a un 52,22%. Per tant, la sensació entre el sector és que si es repeteix la tendència, també s’aconseguiria millorar aquesta dada.

Per parròquies, la millor mitjana d’ocupació es troba a la Massana, amb un 73,68%, seguida d’Encamp, amb un 66,93%. En canvi, és especialment fluixa a Canillo, amb tot just el 29,13% i, sobretot, a Sant Julià, amb únicament el 5% dels llits contractats. Andorra la Vella es troba amb un 64,93%; Escaldes, un 58,6% i Ordino, un 40,1%.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending