Repartidors i comercials demanen que no se’ls apliqui l’exigència del pass sanitari

Lamenten que s’han trobat casos de locals on no se’ls ha deixat entrar per fer “la nostra feina” en no presentar el certificat Covid i reclamen “pedagogia”, ja que entenen que la normativa no els ha d’afectar

El certificat Covid en les seves dues versions.
El certificat Covid en les seves dues versions. ALTAVEU

La demanda del passaport Covid està generant alguns problemes en treballadors que, per la seva feina, han d’accedir a establiments on se’ls requereix. És el cas de repartidors o de comercials, que posen el focus que quan volen entrar al local, ni que sigui per deixar mercaderia o per fer alguna gestió, també se’ls demana el document. I, si no en tenen, se’ls veta l’entrada.

Així ho han explicat empleats d’aquests sectors que s’han posat en contacte amb Altaveu. Lamenten que s’ha trobat en aquesta situació, que afecta, per exemple, treballadors que han de repartir material. Alguns s’han trobat que quan volien entrar no se’ls ha deixat, al·legant que havien de presentar certificat Covid. També afectaria comercials, que ho veuen com una dificultat per a la seva feina.

Els afectats recorden que la mesura de demanar el pass sanitari no els hauria d’afectar, ja que s’ha d’aplicar únicament als clients. “Ens ho demanen pensant que els obliga la llei”, apunten. Entenen, però, que no és així, ja que ells no romanen a l’interior de l’establiment més enllà del temps necessari per fer la tasca que tenen encomanada.

Per això, reclamen “una mica de pedagogia”. Es demana que s’expliqui de forma clara que “si es va a treballar, es pot entrar als llocs per fer la feina”. Això sí, sempre “amb la mascareta posada en tot moment”.

Comentaris (6)

Trending