Reconeixement internacional a una mel d’Andorra

Autèntic Abelles va ser reconeguda al concurs CARI de Bèlgica pel seu producte fet en alçada de forma artesana

Calvó amb un dels pots de mel que produeix Mathieu Garaud.
Calvó amb un dels pots de mel que produeix Mathieu Garaud.

La mel que produeix l’empresa Autèntic Abelles, fundada per Mathieu Garaud, ha aconseguit un important reconeixement internacional en el marc del sector. Es tracta de la medalla d’or del concurs internacional CARI, en el qual participen productors d’arreu del continent. Des del Govern s’ha volgut posar en relleu el valor d’aquest guardó. Per això, la ministra de Medi Ambient i Agricultura, Sílvia Calvó, i el director del departament, Josep Maria Casals, han mantingut una trobada amb l’impulsor d’aquesta explotació.

Autèntic Abelles és un productor local de mels adherit a la marca de Productes Agraris i Artesans d’Andorra. En concret, fabrica diferents varietats a través de les més de 150 arnes que té ubicades en diferents indrets del país. Fa uns dies, part d’aquesta producció es va presentar al certamen que se celebra cada any a la ciutat de Louvain-la-Neuve, a Bèlgica. Es tracta d’una de les fires més importants en aquest àmbit agrícola.

La ministra Sílvia Calvó ha rebut el fundador de l'empresa i ha aprofitat per avançar que es treballa en nous ajuts pel sector primari

En aquesta última edició hi van participar més d’un centenar de productors procedents de diversos països europeus i Autèntic Abelles va rebre el distintiu per la seva varietat de mel d’alçada produïda aquest passat estiu a les arnes que tenia ubicades a la zona de l’Armiana de Canillo, feta principalment a base de flors d’abarset. Durant la trobada Garaud ha explicat el procés d’elaboració dels seus productes artesans posant en valor l’elevada qualitat de les seves mels prenent en consideració la ubicació de les seves arnes en diversos indrets del país en la que predomina l’entorn natural.

Pots de la mel d'Autèntic Abelles.
Pots de la mel d'Autèntic Abelles.

Per la seva part, la ministra i el director han apropat a Garaud el recent reglament aprovat pel Govern que regula la producció ecològica. Entre altres aspectes, aquest text permet als productors del país l’obtenció d’una certificació de producció ecològica que serveix com a distintiu a l’hora de comercialitzar el producte. “Tenir un distintiu de país ens permet posar en valor els nostres productes de proximitat, diversificar el sector i millorar-ne la qualitat”, ha explicat Calvó.

El text normatiu, que emana de la Llei de la producció ecològica i dels règims de qualitat, aprovada al Consell General el 2018, està pensat per certificar productes vinculats a l’horta, confitures i melmelades, vins, ous i mels, entre d’altres. El reglament ha estat rebut de manera molt positiva pel sector i molts productors del país ja estudien demanar la certificació. Amb la voluntat de facilitar l’obtenció del segell, Calvó ha avançat que l’executiu treballa de manera paral·lela en el desenvolupament de noves línies d’ajuts pel sector primari, orientades en aquest cas a acompanyar el sector agrari a la conversió i a la certificació de la producció ecològica.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending