Una quarantena d’allotjaments turístics més aspiren a tenir les cinc estrelles

L’AEAT valora positivament les noves exigències perquè amplien el ventall per poder arribar als 327 punts, ja que fins ara veien complicat tancar la cuina o instal·lar aire condicionat en segons quins pisos

Álex Ruiz president de l'AEAT.
Álex Ruiz president de l'AEAT.

El Govern ha aprovat aquesta setmana la modificació dels Reglament d’ús dels habitatges d’ús turístics amb la introducció de nous ítems per aconseguir la màxima categoria. Des de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics es valoren positivament els nous requisits i avancen que uns quaranta apartaments aspiraran a les cinc estrelles.

Les noves exigències inclouen un espai per guardar esquís o bicicletes, diversos electrodomèstics com un robot de cuina o una batedora, un escalfa tovalloles elèctric al lavabo o un lot de benvinguda, entre altres. El president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics, Àlex Ruiz, ha explicat que “em vaig queixar al Govern perquè entre els requisits per arribar als 300 punts hi havia tancar la cuina i posar aire condicionat per arribar a la puntuació màxima”. Considera que “a parròquies altres que és on hi ha la majoria d’apartaments no fa falta l’aire i és molt complicat tancar una cuina”. Per aquest motiu, des del sector van demanar poder trobar solucions i aquestes sembla que han arribar.

Ruiz exposa que amb la moratòria de dos anys sense poder obtenir una nova llicència “és molt complicat que els propietaris facin grans inversions. Per aquest motiu, els nous ítems en ajuden perquè són fàcils de tenir”. Ara en lloc de necessitar 300 punts per obtenir les cinc estrelles se’n necessitaran 325.

Edificis que acullen allotjaments turístics.

Relacionat

Un espai per guardar esquís i petits electrodomèstics, nous requisits per obtenir les cinc estrelles

Actualment, a Andorra hi ha 37 allotjaments turístics que tenen cinc estrelles i des de l’AEAT s’ha avançat que uns quaranta apartaments optaran a la màxima categoria. “Hi ha hagut una compravenda i s’han perdut les llicències i ara es transformarà la meitat de l’edifici en allotjaments de cinc estrelles, mentre que l’altra s’ha de destinar al lloguer residencial”. Mentrestant, Ruiz exposa que no tenen cap resposta per part de la Justícia de la demanda presentada perquè no es perdin les llicències d’ús turístic en casos de compravenda. Recorda que es van fer unes inversions importants l’any 2017.

Etiquetes

Comentaris

Trending