El PS vol que Govern aclareixi com es calcula el PIB

El president del grup socialdemòcrata, Pere López, considera important saber com s’arriba a aquesta data, tot i deixar clar que “no hi ha voluntat de discrepar” amb la que s’ha fet pública

Pere López, durant una intervenció al Consell General.
Pere López, durant una intervenció al Consell General. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, vol que Govern aclareixi de quina forma es calcula el Producte Interior Brut (PIB). Per això, ha tramitat una demanda d’informació per accedir a la documentació sobre la metodologia emprada els darrers tres anys pel departament d’Estadística, amb totes les dades utilitzades. Es considera clau per poder entendre quin és l’abast real de les conseqüències de la pandèmia pel teixit productiu.

“Ens cal saber quins són els detalls, sector per sector i activitat per activitat, de l’impacte de la crisi i en quina mesura provoca pèrdues al PIB. Per nosaltres és essencial i entenem que seria molt important que Govern fes públiques aquestes xifres amb tots els detalls amb la informació metodològica que hi ha al darrere de les estimacions del PIB”, ha explicat López. El parlamentari ha deixat clar que “en cap cas hi ha voluntat de discrepar de les dades, però si de conèixer exactament què és el que passa al nostre país ara, i quines són les previsions amb les quals treballa l’executiu de cara al futur”.

Amb aquest objectiu, el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, ha tramitat la demanda d'informació reclamant, en primer lloc, el document que reculli tota la informació relativa a la metodologia emprada per fer les estimacions del PIB d’Andorra i tots els càlculs detallats i desglossats (almenys per sectors i activitats) corresponents a l’estimació del PIB pels anys 2018, 2019 i 2020.

En segon lloc, López es vol el detall de les variacions del PIB entre els exercicis 2018 i 2019 i els exercicis 2019 i 2020 així com “les taules input-output d’Andorra i els càlculs detallats de la massa salarial, el VAB i altres càlculs i paràmetres que es consideri escaient adjuntar per sectors i activitats”. Els socialdemòcrates també volen tenir accés a tota la informació relativa a la imputació als càlculs del PIB i del VAB d'impostos indirectes, subvencions i d'altres, així com a les previsions de variació del PIB pels anys 2021 i 2022 detallats i desglossats i els annexos i els càlculs de tota la informació necessària. Finalment, a la seva demanda d'informació, López sol·licita tota altra informació que es consideri que pugui ser d’interès amb relació als càlculs i estimacions del PIB.

Etiquetes

Comentaris

Trending