El PS acusa Govern de fer “pagar a les famílies” el “desgavell” de la seva gestió energètica

Pere López recorda que fa tot just uns dies des de l’executiu s’assegurava que no hi hauria cap increment de tarifes elèctriques fins al 2023: “no tenen ja cap credibilitat”

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López

El Partit Socialdemòcrata ha rebut l’anunci de la nova tarifada de FEDA (8% per als clients domèstics i 17% per als negocis) amb indignació. Pere López ha carregat amb duresa contra un Govern que “no té credibilitat”, tot recordant que fa uns dies es va assegurar que no hi hauria cap increment de preus fins al 2023. També ha lamentat que es fa “pagar a les famílies” la situació quan durant tot l’estiu “no s’ha fet res”. Al seu entendre, la política energètica de l’executiu és “un desgavell”.

El líder socialdemòcrata no ha amagat la seva indignació després de conèixer la nova pujada de tarifes de la llum. “Això és un desconcert. El pressupost de FEDA que s’acaba de presentar parlava de gener i el ministre Eric Jover va dir l’altre dia que no seria així”, ha volgut recordar. Per això, no ha dubtat a afirmar que “el Govern no té ja cap credibilitat”. Ni amb les declaracions, lamenta, ni “amb els números i les comparatives que es presenten, que no són reals”.

López ha assegurat que “la gestió que s’està fent amb el tema energètic és un desgavell”. De fet, ha remarcat que “durant tot l’estiu, quan ja es veia a venir el problema, no s’ha fet res”. En canvi, ara “fan pagar aquesta inacció a les famílies”, segons denuncia, tot posant en relleu que “a més, el pes en el consum és mínim”.

Es tracta, lamenta, de “la solució fàcil”. També retreu el cap de Govern, Xavier Espot, que “tota l’estona s’ha culpat al que passa fora” i, en canvi, no s’ha fet cap autocrítica”. Per això, considera que l’actual executiu “no és de fiar”.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending