Els propietaris de pisos critiquen que se’ls tracta de manera injusta i arbitrària

L'associació que representa el sector d'arrendadors de pisos creu que hauria de poder repercutir tot l'IPC als contractes de lloguer perquè els proveïdors sí que els hi apliquen

Un cartell on s'anuncien pisos en lloguer.
Un cartell on s'anuncien pisos en lloguer. Altaveu

Aquest dimarts ha entrat en vigor la Llei de mesures per a la millora del poder adquisitiu i en matèria d'arrendament d'habitatges, que permet actualitzar els contractes de lloguer entre un 2% i un 5%, en funció de si continuen vigents o estan prorrogats.

El vicepresident de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles, Artur Homs, ha mostrat el malestar de l'entitat perquè considera que "una vegada més, se'ls tracta de manera injusta i arbitrària". No troba just que als propietaris se'ls hi apliqui tot l'IPC del 2022 i ells no ho puguin repercutir als contractes d'arrendament. Només es podran augmentar un 2% els contractes que encara siguin vigents i un 5% els que estiguin prorrogats. "Un govern ha de tractar ciutadans i empresaris de la mateixa manera", ha puntualitzat.

El salari mitjà de setembre s'ha situat en 2.380,68 euros.

Relacionat

L’augment dels salaris i dels lloguers entrarà en vigor dimarts

Homs alerta que "s'intervenen el mercat ningú vol invertir en habitatge de lloguer" perquè les rendibilitats són molt baixes i, per aquest motiu l'oferta de lloguer vers la de venda s'està reduint cada cop més fins al punt que l'oferta és pràcticament inexistent. A la vegada, diu, els propietaris que tenen pisos a preus raonables els llogaters no marxen, però si no es pot actualitzar tota la inflació, un cop queden buits és quan s'aprofita per incrementar el preu.

Preguntat si aquestes polítiques intervencionistes afectaran Demòcrates, Homs, a títol personal creu que sí perquè "donem feina a moltes persones d'altres sectors com el de la neteja o el de les reformes, entre altres".

Comentaris (14)

Trending