Els preus dels pisos a Andorra també arrosseguen a l’alça els de la Seu d’Urgell

La capital alturgellenca va ser el segon municipi d’Espaya on més va pujar el cost de comprar un habitatge de segona mà durant el 2021 (+36,1%) segons les dades del portal ‘Fotocasa’

Una vista panoràmica de la Seu d'Urgell.
Una vista panoràmica de la Seu d'Urgell. TURISME LA SEU

El descontrol del mercat immobiliari viscut als darrers anys s’ha notat especialment pel que fa als lloguers. Això, però, no vol dir que el mercat de compravenda no s’hagi vist afectat. Al contrari, també s’ha notat un important increment dels preus. I, de retruc, on també s’ha notat aquesta situació és a la Seu d’Urgell. Moltes persones han buscat a la capital comarcal habitatges a un cost inferior a Andorra, fet que ha provocat que allà també s’encareixin. La ciutat va ser el segon municipi d’Espanya on més van pujar els preus.

I és que el mercat immobiliari, queda clar, ha superat l’estacament patit arran de la crisi del 2007 i els anys posteriors. Novament, tornar a créixer el nombre d’operacions i, també, l’import de les mateixes. En el cas d’Andorra, i com es va constatar fa uns dies, des de l’esclat de la pandèmia el preu de venda s’ha encarit un 15% fins a una mitjana de 2.775 euros per metre quadrat.

Una vista de Sant Julià de Lòria.

Relacionat

El preu dels pisos de venda s’encareix un 15% des de l’esclat de la pandèmia

Amb aquesta situació, i tal com havia succeït anys enrere, durant les èpoques de la bombolla immobiliària, no és estrany que hi hagi molts ciutadans d’Andorra que hagin optat per intentar buscar pis a l’Alt Urgell. I més concretament, a la Seu. I això ha anat provocant tensió sobre el mercat de la localitat.

Aquesta tensió ara ha estat quantificada. Ho ha fet el portal immobiliari ‘Fotocasa’ amb un estudi sobre els preus de venda a Espanya durant l’any passat. I la dada és molt clara: la Seu d’Urgell va ser el segon municipi on més es va encarir el cost de comprar un habitatge de segona mà. Si la mitjana d’increment a tot el país va ser de l’1,7%, a la població alturgellenca, en canvi, va arribar a un 36,1%. Només un altre lloc d’Espanya registra una pujada més elevada: Rafelbunyol, a València (36,4%).  

La situació, almenys segons les darreres dades, hauria millorat, però, amb l’entrada del 2022. Segons el portal, durant el gener el preu hauria baixat de forma important, un 17,6%, en comparació al mes anterior. Ara se situa en 1.545 euros per metre quadrats.

Queda clar, doncs, que la Seu pateix, de retruc, els efectes de la situació al mercat immobiliari andorrà. Situació que, de fet, també es viu al mercat de lloguer, com s’ha indicat en nombroses ocasions els darrers temps des de les autoritats de la capital comarcal.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending