Els preus cauen un 0,9% al mes de gener

La variació anual de l'IPC és del +0,1% mentre que la inflació subjacent se situa al +0,8% en relació al mateix període de l’any anterior

El preu de les fruites i verdures entra en el càlcul de l'IPC.
El preu de les fruites i verdures entra en el càlcul de l'IPC. ARXIU

La variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) en base 2017 corresponent al gener del 2021 és del +0,1% (gener 2020: +1,5%). Quant a la inflació subjacent, se situa al +0,8% en relació al mateix mes de l’any anterior. Això representa una caiguda dels preus del 0,9% el mes passat. La inflació subjacent és la variació de l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos.

Segons les dades facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística, els principals grups amb una influència positiva en la variació anual del mes de gener són vestit i calçat, amb un augment de tres punts i dues dècimes, situant-se al 5,9%, a causa de la sortida de rebaixes d’algunes peces de vestit i calçat, quan el mateix mes de l’any anterior ho estaven. Alimentació i begudes no alcohòliques tenen un creixement de quatre dècimes, situant-se a l’1,4%, per l'augment de preu dels productes frescos, i en especial la verdura i les hortalisses.

Els principals grups que tenen una influència negativa en la taxa anual de l’IPC són esbarjo, espectacles i cultura, amb un decreixement d’un punt i una dècima, situant-se al -2%, a causa d’una disminució en els preus dels viatges organitzats; béns i serveis diversos, amb un decreixement de quatre dècimes, situant-se al -0,5%, per la disminució en el preu dels serveis i productes per la cura personal; begudes alcohòliques i tabac, amb una disminució de tres dècimes, situant-se a l’1,9%, per un augment menor en el preu del tabac respecte al mateix mes de l’any anterior. I el grup de l’IPC que ha mantingut la variació anual de preus al mes de gener és ensenyament, amb l’1,5%.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending