Els pols comercials del país recuperen el batec entre temors d’un possible increment de contagis

El Pas de la Casa durant la jornada matinal i l’eix format per Meritxell i la part baixa de Carlemany durant la tarda han rebut un bon nombre de visitants amb una nodrida afluència francesa

carlemany
carlemany Toni Solanelles

El Pas de la Casa pel matí i l’eix format per les avingudes Meritxell i Carlemany, especialment en la part baixa de la via escaldenca, per la tarda, han tornat a recuperar aquest dissabte la vitalitat comercial. Per bé o per mal. Sempre amb els interrogants que obre el difícil equilibri entre salut i economia. Les compres de Nadal han reactivat el comerç i d’alguna manera també alguns components del sector de la restauració.

El consum intern està funcionant. La proximitat de les festes nadalenques han llançat al carrer, aquest dissabte, desenes, alguns centenars de persones. Segurament, al Pas de la Casa s’han acostat més al que havia estat l’activitat pre-pandèmia més que no pas a l’eix comercial del centre del país. Però, amb tot, Déu n’hi do. El traginar de persones, moltes carregades de bosses, de compres, s’ha deixat notar. I no només de clients locals. L’afluència de visitant francès es deixa notar, i molt. I no només al Pas de la Casa.

Clar que la presència de centenars de persones caminant amb més o menys tràfec per les artèries comercials porta associada, sempre, les crítiques d’una sector de la població en relació al possible increment de contagis. A l’eventual activació, en aquest cas, d’un nou rebrot de coronavirus o, el que és el mateix, la temuda tercera onada de la pandèmia, que alguns experts donen per feta abans que es notin els efectes de les vacunes que s’estan ultimant.

Especialment criticada en alguns sectors ha estat el quart (i penúltim) espectacle emmarcat en el Poblet de Nadal. Aquestes desfilades d’una companyia d’artistes de carrer que, avui, tenia el rosa com a protagonista. Els artistes de la companyia ‘La belle Zanka’, equipats amb tambors, una part, i damunt de xanques i diversos engalanaments, de diverses mides, però sempre de color rosa (que per alguna cosa l’espectacle es denomina ‘Bang bang. La vie en rose et en lumière’), d’altres, han aplegat un bon nombre de seguidors. Aglomeracions que a alguns els fan mal d’ulls en temps de distància social, interaccions molt limitades i protecció extraordinària.

La plaça Coprínceps totalment plena de vehicles aquest migdia.

Relacionat

El Pas de la Casa viu una allau de compradors francesos

Les ‘xanques rosades’ han acabat d’animar una avinguda Meritxell que durant unes hores ha recuperat la vida que el coronavirus li havia pres la majoria dies des del 14 de març cap aquí. Els espais d’estacionament annexes a la l’eix comercial d’Andorra la Vella i Escaldes han recuperat també una notable ocupació. Moltes matrícules del país, és clar que sí. Però també una destacada presència de vehicles francesos i, fins i tot, algun d’espanyol que, de ben segur, han trobat l’escletxa per poder creuar la frontera del riu Runer uns dies abans del que tocaria.

I al Pas de la Casa, els aparcaments, la majoria, s’han omplert fins a la bandera. De fet, més d’un i de dos conductors han hagut de fer cua tot esperant la rotació. Que els uns marxessin perquè els altres poguessin acabar d’arribar. I, ben bé, una trentena d’autocars que han fet cap cap a la localitat fronterera encampadana. El retorn que no hauria de ser -la crisi sanitària posa evidencia que cal canviar models potser ja obsolets- a una normalitat que tot i que segurament no serà mai més com era ara mateix permet a molts negocis respirar. Només una mica. Però respirar al cap i a la fi.

Comentaris (2)

Trending