Els restaurants podrien escollir entre demanar passaport Covid, o no

El Govern ha establert un termini d’una setmana per anunciar les noves mesures que caldrà aplicar en els establiments, i que seran equivalents a les que s’imposin als locals que hi ha a les estacions d’esquí

Un passaport Covid del Principat.
Un passaport Covid del Principat. Toni Solanelles

Una setmana és el termini ​que ha marcat el Govern per comunicar un nou protocol d’accés als establiments de restauració o hoteleria. En un principi, sembla que tot apunta a que podran escollir entre mantenir les mesures sanitàries sense haver de presentar el passaport Covid, o tenir l’obligació de presentar-lo, però deixant enrere les mesures. De moment, aquesta seria l’aposta que més convindria als empresaris, tenir la possibilitat de triar entre les dues opcions. Però, cal esperar a que s’arribi a un consens final, en quinze dies. El que sí que ha quedat clar és que serà igualitari per a tots, dintre i fora de pistes.

Representants del sector de l’hoteleria s’han reunit aquest matí amb responsables del ministeri de Salut per saber quines exigències s’imposaran en vista a la temporada d’hivern. Les intencions dels hotelers era poder implementar-les abans d’aquest pont de Tots Sants, però l’escenari ha quedat en ‘standby’ fins a d’aquí dues setmanes. En un inici, semblava que es podria saber aquesta mateixa tarda, després de la reunió del consell de ministres, però el cap de Govern, Xavier Espot, ja ha avançat que no s’ha arribat a cap consens. De moment, es continuarà amb les mesures establertes fins ara.

El que sí que hauria quedat clar a la reunió és que les mesures que es demanin als establiments ubicats a les estacions d’esquí s’estendran a la resta de locals del país, i que s’està treballant amb la doble via: mesures sense passaport o passaport sense mesures. Hores d’ara es treballa en tenir una aplicació que permeti llegir el codi QR i d’aquesta manera els restauradors puguin acreditar la immunitat del client. Aquesta seria la prioritat. Mentrestant, s’ha d’acabar d’aclarir la flexibilització d’altres mesures, com l’ampliació dels aforaments fins ara permesos o si es pot llevar la mascareta en més espais que no pas fins ara.

D’altra banda, aquesta setmana també serà clau per a l’oci nocturn. La prova pilot, que en un inici posava punt i final aquest dissabte, 30 d’octubre, es prorrogarà per als següents 15 dies, fins que les mesures estiguin establertes. Els empresaris ja havien sol·licitat de poder obrir la nit de Halloween, i ho podran fer com ho han fet durant tot aquest mes. “Volem tenir un temps de debat i de reflexió amb els sectors per poder arribar a un consens”, ha afirmat Espot.

 

 

Comentaris (34)

Trending