El Pas de la Casa tanca el juliol amb un descens de vendes d’entre el 7% i el 10%

L’agost sembla que ha començat millor i les expectatives són bones tant en l’àmbit comercial com hoteler i, fins i tot, “podria arribar a ser millor que l’any passat”, segons el president de l’Associació de Comerciants i Veïns, Òscar Ramon

Una imatge d'arxiu del Pas de la Casa.
Una imatge d'arxiu del Pas de la Casa. POLICIA D'ANDORRA

El mes de juliol no ha estat a les expectatives dels comerciants del Pas de la Casa. Segons ha explicat el president de l’Associació de Veïns i Comerciants, Òscar Ramon, les vendes haurien caigut entre un 7% i un 10% respecte a l’any passat, tot i que l’inici de l’agost sembla que ha estat bo i “podríem treballar millor que altres anys”. Una sensació que també comparteixen els hotelers.

Les dades de Mobilitat sobre l’entrada de vehicles per la frontera francoandorrana durant el mes de juliol van ser inferiors a les previsions inicials. Van entrar 134.028 quan se n’havien previst uns 150.000. Això podria explicar el descens de vendes que hi ha hagut durant el primer mes de l’estiu respecte al mateix període del 2022 a la localitat encampadana. El president de l’Associació de Veïns i Comerciants, Òscar Ramon l’ha xifrat entre un 7% i un 10%. “Hi ha hagut menys gent i, per tant, menys despesa”.

Des del sector hoteler del Pas es comparteixen aquestes afirmacions. Jeannot Martinho és gerent de l’Hotel Panda i assegura que durant el juliol han tingut entre un 4% i un 5% menys de reserves respecte al del 2022. “L’any passat va ser de rècord perquè la gent volia sortir, enguany potser estan mirant altres destinacions més llunyanes”, ha afirmat.

Tant comerciants com hotelers estan esperançats de cara a aquest agost. Si tenim en compte la primera setmana, Òscar Ramon diu que “estem treballant fort i fins i tot podria ser millor que altres anys”. En el cas de Martinho, assegura que “tenim gairebé l’hotel ple aquesta quinzena”. De fet, aquests dies està havent-hi una notable de vehicles francesos al país i fins i tot es formen algunes cues per sortir per la frontera del Baladrà.

Comentaris (2)

Trending