L’ocupació pel pont de Tots Sants frega el 80% i genera optimisme de cara a la Puríssima

El sector destaca especialment el salt aconseguit amb el client d’última hora, fins i tot el mateix dissabte: es va fer un salt de 15 punts respecte a les reserves que es tenien

La façana d'un hotel del país.
La façana d'un hotel del país.

El pont de Tots Sants ha estat molt positiu per al sector hoteler. Les bones perspectives que es tenien dies abans de l’inici no només s’han confirmat sinó que han quedat molt per sobre. Així, s’ha fregat el 80% d’ocupació durant les quatre nits. Això genera força optimisme en el sector de cara a la següent gran cita turística: la Puríssima, ja al desembre.

Així ho ha explicat el gerent de la Unió Hotelera. Així, la setmana passada es va tancar amb una mitjana del 57% d’ocupació. Aquesta, però, s’enfila encara més entre dissabte i dimarts. Per sobre del 79%. La dada, remarca, “és similar a la de l’any passat”. I, sobretot, “satisfactòria”. Així, recorda que la mitjana de les setmanes d’octubre s’havia situat entre el 44% i el 48%. Per tant, el salt és considerable.

“Fer gairebé un 80% està molt bé en aquesta època. I més amb el context dels preus disparats dels carburants”, ha posat en relleu Pujol. Un salt que, a més, es deu en gran part al client de darrera hora. “Vam créixer 15 punts en comparació amb les reserves que teníem”, ha destacat.

Les dades permeten ser “molt optimistes” de cara al futur. Ara, venen setmanes teòricament fluixes, fins a la primera gran cita de la temporada hivernal: la Puríssima. “Normalment, si fem un 80% per Tots Sants, per llavors arribem a 90 i pico”, ha apuntat.

A banda, també confia que aquestes bones dades es puguin donar amb uns preus interessants per a les empreses, no pas malvenent les habitacions. “Tenim un país per destacar en la qualitat i no pas en la senzillesa o el cost; l’hem de posar en valor”, ha reclamat Pujol que, de fet, ha recordat que ja els darrers mesos s’ha registrat un increment de les tarifes que es cobren, però no pas per la inflació sinó, justament, per “aquesta voluntat de donar valor al producte”.

ESTALVI ENERGÈTIC

Un sector que, defensa la patronal, ja fa temps que fa esforços per reduir la despesa energètica. En aquest sentit, Pujol ha apuntat que “fa anys que ho fem perquè, al final, parlem de la nostra butxaca”. Ara, s’accepten les mesures acordades amb el Govern per disminuir el consum, però també s’avisa que “no és tan senzill com en un comerç”, ja que “nosaltres hem de donar servei les 24 hores del dia”.

També posa en relleu que, per exemple, la limitació de temperatura “la podrem aplicar a les zones comuns”. En canvi, a les habitacions, “els clients faran el que considerin oportú”. Ja es prepara “accions de conscienciació”, però també es té clar que “la decisió serà seva”.

Etiquetes

Comentaris

Trending