“No és la solució total, però sí un inici”

La Unió de Bars valora positivament la relaxació del tancament en el sector i avisen que ara els toca ser responsables i controlar que es compleixen les mesures per evitar contagis

L'emblema de la unió de bars.
L'emblema de la unió de bars.

“No és la solució total, però sí un inici; un pas gegant”. Així ha qualificat un dels impulsors de la Unió de Bars, Heinko Kirchner, la relaxació de les mesures que afecten aquests establiments i que els permetrà obrir a la clientela pels matins. Des del grup s’ha valorat positivament la decisió a la vegada que s’ha llançat una advertència al sector: ara cal fer les coses bé i ser responsables, complint les mesures per evitar els contagis.

A través d’un comunicat, Unió de Bars ha volgut “agrair” a l’executiu “la bona predisposició” mantinguda i que hagin “tingut en compte les nostres propostes per poder alleugerir la pressió que estem patint al nostre sector”. De fet, expressen la voluntat de continuar col·laborant per “aconseguir així que totes les mesures ens ajudin a sortir d'aquesta situació tan greu sense posar en perill la salut pública”.

Taules al carrer d'un bar que, a partir de dimarts, podrà obrir entre les set i les dotze del matí.

Relacionat

Els bars i les cafeteries podran obrir de les 7 a les 12 hores a partir de dimarts

Kirchner ha indicat que els canvis que es faran efectius a partir de dimarts, i que permetran a bars i cafeteries atendre clients tant a l’interior com a l’exterior entre les set del matí i les dotze del migdia, “és un bon pas cap a la reobertura”. De fet, remarca que per a molts d’aquests locals la franja matinal és clau. “Viuen dels esmorzars principalment i és bo que puguin aprofitar-los perquè el take away no els servia de gaire”, ha indicat.

Ara bé, tenen clar que la rebaixa de les restriccions té una contraprestació que hauran de complir: ser molt curosos i garantir que es compleixen les mesures sanitàries per evitar contagis. “Ara hem de mostrar que som responsables i que som capaços de complir”, ha advertit Kirchner.

Per la seva banda, Francesc Medina, un dels altres responsables de l’entitat, no amagat que “estem contentíssims” i ha expressat la satisfacció pel fet que “el Govern sempre s’ha mostrat obert i predisposat a trobar solucions”. També alerta, però, que “ara la pilota està al nostre teulat i esperem que tant nosaltres com els nostres clients ens portem bé, perquè si la situació es torna a escapar de les mans les conseqüències poden ser més dures”.

Comentaris (3)

Trending