Més atur i menys oferta de llocs de treball per la finalització de la temporada d’estiu

El darrer dia de setembre també s’havia incrementat -en xifres absolutes tres persones, res de rellevant d’altra banda- el nombre de beneficiaris de prestacions per desocupació involuntària

El departament de Treball a l'edifici de les Boïgues.
El departament de Treball a l'edifici de les Boïgues. Toni Solanelles

El final de la temporada d’estiu i l’arribada d’un parell de mesos en terra de ningú fins que comenci el període hivernal es deixa notar en el panorama laboral del país. Encara que les xifres, ni les percentuals ni les absolutes, no són especialment alarmants -menys encara si es té en compte el que hi havia fa un any-, també és cert que a final de setembre hi havia més atur i menys oferta de llocs de treball. És, en certa forma, el retorn a un cicle habitual al Principat.

Segons les dades que el departament d’Estadística publica aquest dijous, el nombre global de demandants en recerca de fins a final de mes era de 408 persones, amb una variació respecte al mes anterior del +9,1% (374 persones), i un -36,3% inferior al mateix mes de l’any anterior (640 persones). El nombre de demandants en millora laboral a final de mes és de 315 (307 el mes anterior), fet que representa una variació mensual del +2,6% i una variació del -44,0% respecte al setembre de l'any 2021 (562 persones).

El nombre de demandants de serveis a final de mes és de 68. D’aquests, tres són demandants en situació de baixa mèdica superior a sis mesos i 65 són demandants de serveis en situació d’ocupació. La variació respecte al mes anterior és d’un +1,6% per als demandants de serveis en situació d’ocupació i d’un +200,0% -es triplica per tant- per als demandants de serveis en situació de baixa mèdica superior a sis mesos. El nombre total de llocs de treball oferts a final de mes és de 1.307 (1.313 el mes anterior), equivalent a una variació mensual del -0,5% i una variació del -6,8% respecte al setembre de l'any 2021 (1.402 ofertes de treball).

El nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada per Govern és de 23, un +15,0% respecte al mes anterior (20 persones) i un -76,5% respecte a l’agost de l’any anterior (98 persones). Finalment, aquest passat mes de setembre s’han fet 20 contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació i 16 mitjançant els programes de treball temporal. Del total de persones inscrites al Servei d’Ocupació, n’hi ha 74 que van trobar feina pels seus propis mitjans, que al final és el sistema que més funciona.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending