Les matriculacions de vehicles augmenten un 8,6% i s’aproximen a xifres prepandèmiques

En total han estat 264, sent els turismes qui han tingut una major variació i sent inclús superior als 195 que es van enregistrar al gener del 2020, últim mes abans de l’esclat de la crisi sanitària

Vehicles en venda.
Vehicles en venda. ARXIU

Les matriculacions de vehicles comencen a recuperar-se una mica. Segons ha publicat el departament d’Estadística, al mes de gener s’han matriculat 264, que suposa una variació percentual positiva del 8,6% respecte a l’any anterior. Aquesta xifra és d’esperar, ja que l’any passat el mes de gener encara va ser força complicat a causa de la situació sanitària. Tot i això, la dada comença a ser pròxima a la del 2020, on gener va ser dels darrers mesos abans de l’esclat de la pandèmia. 

Concretament, al mes de gener de 2022 s’han matriculat 21 vehicles més que al 2021, passant de 243 a 264. Comparant amb el 2020, fa dos anys es van matricular 276 en total, xifra que no queda tant allunyada de l’enregistrada actualment. De fet, pel que fa als turismes, aquest mes de gener s’han matriculat 209, mentre que en el mateix mes de 2020 van ser 195.

Pel que fa a les dades acumulades, els darrers 12 mesos han estat 4.397 matriculacions de vehicles, que suposa un augment del 20,7% respecte al període anterior, on van ser 3.643. En aquest sentit, comparant amb el període 2019-2020, la diferencia negativa és del -2,31%. Per tant, es veu reforçada la idea que comença a haver-hi una recuperació progressiva, sobretot, pel que fa a la matriculació de turismes, que van ser 3.098 fa dos anys, i han estat 3.206 en el darrer període.

Des de l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA), el seu president, Carles Sansa, ha afirmat que “estem contents”. Destaca que “es torna a invertir en cotxes i això vol dir que la gent té feina i l’economia funciona”. I això, malgrat que “les disponibilitats d’ara no són les del 2020 i els terminis d’espera en alguns casos espanten”.

La nota negra segueixen sent els industrials, que es mantenen amb xifres molt per sota de les habituals. “Es van endur la patacada més forta i és normal que la recuperació sigui més lenta”, apunta Sansa que, però, entén que es pot ser optimista. “Van a remolc de la resta, però a poc a poc ho van corregint”.

Etiquetes

Comentaris

Trending