Llogar pis: missió impossible

[Podcast] [a Fons] La crisi de l'habitatge de lloguer truca a la porta a la classe mitjana. Fins fa poc buscar pis només era un problema per la gent sense feina o amb els salaris més baixos. Ara gairebé ja és una preocupació per qui cobra el salari medià, uns 1.800 euros.

Les torres d'Escaldes en construcció.
Les torres d'Escaldes en construcció.

Els portals immobiliaris tot just ofereixen uns 200 pisos de lloguer a tot el país i algunes de les ofertes es repeteixen. Gairebé tots estan per sobre dels 2000 euros. Qui ja té pis, té sort, però si n’ha de buscar és gairebé impossible per una persona amb el salari medià permetre-se’n un. Als preus desorbitats dels pisos disponibles cal sumar-hi l’intent obstinat d’alguns propietaris d’intentar fer fora els llogaters per tal de poder pujar-ne la renda. De tot això en parlem a l’Altaveu a Fons d’aquesta setmana.

 

Listen on Spotify Listen on Google Podcasts Listen on Podcast Addict Listen on Amazon Music Listen on Apple Podcasts

Què fas si reps la temuda carta on se't diu que no et renoven el lloguer? Per què hem arribat a aquesta situació? Què s'hi pot fer? Què fa el Govern? Xavier Espot, el cap de Govern, en va parlar aquest dimarts en audiència ciutadana, però no va dir res que no sabéssim. La setmana passada el raonador del Ciutadà, Marc Vila, va ser contundent a la comissió legislativa explicant fil per randa quina era la problemàtica. Els immobiliaris són conscients de la manca d'oferta, però no creuen que prorrogar els contractes i congelar els lloguers sigui una bona solució. Mentrestant hi ha gent que rep cartes avisant que han de deixar el pis. Amb picaresca o sense això es converteix en un mal son. Totes aquestes veus les hem recollit a l'episodi d'aquesta setmana de l'Altaveu a Fons, el pòdcast de l'Altaveu.

Comentaris (13)

Trending