“L’oci nocturn, en moments de gran transmissió del virus, és un perill”

Benazet defensa la “dolorosa” decisió de tancar el sector al mateix temps que Govern reactiva els ERTO pels treballadors i les ajudes pel lloguer o pel pagament de quotes hipotecàries

Un grup d'amics en una celebració en un local d'oci nocturn.
Un grup d'amics en una celebració en un local d'oci nocturn. ARXIU

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha refermat en la decisió de tancar, un altre cop, l’oci nocturn. Ha admès que ha estat una mesura “dolorosa” de prendre, però també ha deixat clar, malgrat les queixes del sector, que considera que era el que s’havia de fer. Per tant, almenys a curt termini, no hi haurà marxa enrere. “En moments de grans transmissió del virus [com l’actual], l’oci nocturn és un perill”, ha afirmat.

El titular de Salut s’ha mostrat disposat a mantenir trobades amb els empresaris del sector, fins i tot amb aquells més indignats per la decisió. “Els rebrem i els escoltarem”, ha comentat, al mateix temps que ha volgut remarcar que “ens ha dolgut fer-ho perquè el vam obrir amb molta il·lusió pensant en el sector i en les persones que gaudeixen als locals”. Més quan, ha admès, “amb les mesures que vam posar, vam poder veure que no es produïen infeccions significatives”.

Interior de la discoteca Kapital

Relacionat

L’oci nocturn esclata enfront del tancament dels locals

Però també ha posat en relleu que la situació ha canviat radicalment ara. “Quan la incidència és alta, quan hi ha una transmissió comunitària descontrolada, l’oci nocturn fa d’amplificador”, ha advertit Benazet. Els motius? “La interacció és més important, la mascareta no es porta de forma tan precisa i a les franges horàries s’és més procliu a treure-se-la”, ha recordat el polític ordinenc.

Per això,  ha volgut posar en relleu que el sector, en un moment “de gran transmissió del virus”, és “un perill”. També ha assegurat que “mirarem que el tancament sigui el més curt possible”, tot assegurant que “la nostra il·lusió és tornar-lo a obrir”.

I, durant aquest nou temps de tancament, des del Govern s’ha volgut deixar clar que els establiments tindran ajudes. De fet, aquest mateix dimecres s’ha aprovat el decret que reactiva les mesures de suport que s’havien mantingut vigents fins a la reobertura. Així, es tornen a posar en marxa els ERTO per als treballadors del sector, així com el programa de subvencions per al pagament de les quotes del lloguer o del pagament d’hipoteques. En aquest cas, seran del 75% de l’import mensual fins a un màxim de 2.000 euros per aquells negocis que siguin exclusivament pubs, discoteques o sales de ball i del 50% pels que no facin aquesta activitat de forma exclusiva.

Comentaris (5)

Trending