La llei per permetre el cultiu de cànnabis terapèutic es vol tenir a finals d’any

Sílvia Calvó assegura que el Govern “hi treballa” en un text que ha de servir “per regular molt bé” aquesta activitat en la qual volen implicar el sector ramader i agrícola

Calvo ha coincidit a Ordino amb el president dels pagesos, Xavier Coma.
Calvo ha coincidit a Ordino amb el president dels pagesos, Xavier Coma. G. P.

El projecte del cànnabis (terapèutic, que quedi clar) segueix viu. El Govern, de fet, té clar que el vol tirar endavant. Això sí, amb la normativa perfectament acotada i tancada. Així ho ha apuntat la ministra de Medi Ambient i Agricultura, Sílvia Calvó, que ha avançat que l’objectiu és que, abans de final d’any, es pugui tenir la llei que reguli el cultiu d’aquesta substància, com a una possible alternativa al tabac, amb el temps comptat un cop es tanqui l’acord d’associació amb la Unió Europea.

Durant la seva visita a la fira del bestiar d’Ordino, la titular d’Agricultura ha afirmat que la voluntat d’avaluar i impulsar el conreu d’aquesta planta al país es manté. S’admet que tot avança més lentament del que es voldria, però aquest pas a poc a poc, s’argumenta, és necessari. Cal regular molt bé tot plegat, tenint en compte que el cànnabis, codi penal a la mà és, ara mateix, una droga prohibida.

Un hivernacle amb plantació de cànnabis.

Relacionat

49.000 euros, tres mesos i un bufet de prestigi per embastar el projecte del cànnabis

Evidentment, el que es cultivaria al país seria una planta diferent, amb un ús terapèutic, seguint el que ja succeeix a altres països. Es necessita, però, afinar molt a l’hora de tirar endavant el projecte. “Hi treballen en la redacció d’un text legal”, ha explicat Calvó. En aquest sentit, aquest projecte legislatiu “esperem que es pugui tenir a finals d’any”.

Cultiu de cànnabis.

Relacionat

Promotors privats de cànnabis ‘abandonen’ el projecte andorrà farts de la lentitud administrativa

La ministra ha indicat que “s’ha de regular molt bé”, tot recordant l’actual concepció del cànnabis al país. A banda, ha volgut deixar també clar que es vol la implicació del sector agrícola i ramader.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending