49.000 euros, tres mesos i un bufet de prestigi per embastar el projecte del cànnabis

Els advocats de Roca Junyent, grup força conegut a Espanya, seran els encarregats d’assessorar en el redactat de l’avantprojecte de Llei

Un hivernacle amb plantació de cànnabis.
Un hivernacle amb plantació de cànnabis. ARXIU

El Govern ha adjudicat l’assessorament en el redactat de l’avantprojecte de Llei per al cultiu del cànnabis al bufet Roca Junyent. Es tracta d’un grup d’advocats força reconegut a Espanya, i que tindrà tres mesos per tal de fer la tasca que se li ha encomanat des de l’Executiu. Per poder dur a terme aquesta primera fase, s’hi ha destinat 49.115 euros.

El Govern continua explorant el projecte del cànnabis, que ha creat, des de l’inici, dubtes, incerteses i molt de debat. Per aquest motiu, s’ha decidit encomanar la redacció de l’avantprojecte al bufet d’advocats Roca Junyent. L’entitat comptarà amb 12 setmanes, en total tres mesos, per tal de fer-ho. Tot i això, el ministre Portaveu, Eric Jover, ha indicat que “aquest termini pot anar un pèl més enllà si es requereix”.

La tasca de Roca Junyent, segons ha apuntat Jover, haurà de ser transversal. “No únicament s’hauran de reunir amb els actors dels ministeris implicats, sinó també amb actors tercers”, ha explicat. En tot cas, els advocats hauran de fer tot el que sigui necessari per “afinar el text i que sigui el que volem, un generador d’oportunitats, però també que ens protegeixi de riscos reputacionals”. Això sí, el ministre ha avisat que en cap cas inclourà l’ús recreatiu del cànnabis, del qual el Govern es posiciona “totalment en contra”.

Així, l’encomana del Govern consisteix en un estudi de la normativa i els antecedents concrets, la redacció de documents sol·licitats, la seva entrega i revisió en reunions organitzades a nivell intern i amb sectors privats, i l’elaboració dels texts definitius, d’acord amb les conclusions de les reunions. A més, s’insisteix que el model ha de preveure la participació, directa o indirecta, del sector ramader d’Andorra.

 

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending