“La millor notícia del món”

Els comerciants del Pas de la Casa celebren la possibilitat de rebre clients de les regions franceses veïnes i remarquen que pot ser tot un baló d’oxigen després de setmanes sense gairebé facturar

Una vista del Pas de la Casa aquestes darreres setmanes.
Una vista del Pas de la Casa aquestes darreres setmanes.

“La millor notícia del món”. Així ha qualificat el president de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié l’anunci fet pel Govern que França autoritza des d’aquest mateix divendres que els residents als departaments de l’Arieja i dels Pirineus Orientals puguin desplaçar-se a Andorra per fer compres. Els comerços entenen que recuperar el que és el seu client principal pot ser clau després de setmanes on no han tingut visitants i, de fet, moltes botigues han optat per tancar. “Ara toca passar ràpidament la informació i que la gent vingui”, ha apuntat.

“La notícia és molt bona”, ha afirmat Carrié, després de conèixer la informació feta pública aquesta tarda pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. I és que el que, a la pràctica, és una reobertura de la frontera del Baladrà pot donar aire als negocis del Pas de la Casa que, recorda el màxim responsable de la Iniciativa Publicitària “treballa bàsicament” amb un client francès que, des de fa setmanes, no podria arribar al Principat per les mesures restrictives adoptades per París per intentar frenar la pandèmia desfermada del coronavirus.

Els vehicles podran tornar a creuar la frontera francesa.

Relacionat

França autoritza la mobilitat entre Andorra i els departaments de l’Arieja i Pirineus Orientals

“Ara és molt complicat resistir perquè no ve ningú. Si la frontera està oberta, és la millor notícia del món”, ha comentat el president de l’entitat, que posa en relleu que “molts comerços estan esgotant reserves per aguantar”. El fet d’avançar uns dies la possibilitat de desplaçaments, encara que només sigui per a les regions més properes, pot suposar tot un baló d’oxigen per als negocis de la població.

“Ara estava molt complicat perquè no tenim gairebé economia interna”, apunta. De fet, no eren pocs els que havien preferit abaixar la persiana a l’espera de moments més favorables que, ara, podrien arribar. “Hem de passar com més ràpidament millor la informació per obrir i que la gent pugui venir”, ha comentat.

Comentaris (2)

Trending