Jover minimitza les recomanacions del Tribunal de Comptes sobre el marc pressupostari

El ministre de Finances les considera de sentit comú i afirma que "l'únic que hem de fer és anar actualitzant les previsions en funció de les darreres dades estadístiques"

Comentaris

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover.
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover. Toni Solanelles

El ministre de Finances, Eric Jover diu en relació a les recomanacions del Tribunal de Comptes sobre el nou marc pressupostari que "l'únic que diu és que hem d'anar actualitzant en funció de les darreres dades estadístiques les nostres previsions de pressupost. És de sentit comú".

Jover ha afegit que "quan treballem el pressupost del 2023, que el farem a l'inici de la tardor actualitzarem les dades estadístiques. La recomanació no va més enllà" i ha reiterat que és "de sentit comú". El Tribunal de Comptes en el seu informe preliminar preceptiu, el valida, però alerta que està fet seguint unes previsions macroeconòmiques antigues i alerten que caldrà fer un seguiment estricte. El document inclou els canvis necessaris arran de les mesures per fer front a les conseqüències de la guerra a Ucraïna. 

Façana de l'edifici administratiu de Govern.

Relacionat

El Tribunal de Comptes desconfia de les dades econòmiques amb què s’ha fet el nou marc pressupostari

El ministre també s'ha referit a un tema que s'està treballant des de fa temps i és el de prestador d'última instància, un aspecte demanat pels organismes internacionals i per les agències d'avaluació de crèdit internacional. "Estem treballant per veure com ho podem construir. És un tema en el qual ja havien treballat els meus predecessors i hem de buscar una solució i estem invertint molt temps perquè és important. Ara bé tenim les reserves internacionals que és un primer pas en la bona direcció". El pagador d'última instància intervé si s'ha d'afrontar una crisi de liquiditat d'una entitat financera.

Ja que Andorra no pot recórrer al Banc Central Europeu (BCE), les solucions que s'aporten passen per un banc central o bé disposar d'un acord amb un banc central de l'eurosistema per acccedir de forma indirecta a la liquiditat de Banc Central Europeu. Lligat amb aquest punt cal subratllar la necessitat de disposar d'una supervisió i una regulació importants adaptats als criteris europeus per evitar que les entitats assumeixin riscos excessius.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending