L'IPC interanual se situa en un 1,9% el juliol

Amb el 99% de preus entrats, suposa la disminució d'una dècima en relació a l'índex que es va avaluar el mes de juny

El preu de les fruites i verdures entra en el càlcul de l'IPC.
El preu de les fruites i verdures entra en el càlcul de l'IPC. ARXIU

La variació interanual estimada de l'IPC al mes de juliol del 2021 és de l'1,9%, segons el càlcul de l'indicador avançat. Aquest indicador representa un càlcul previ de l'IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria una dècima respecte a l'IPC avaluat al mes de juny (+2%), segons ha publicat aquest dilluns el departament d'Estadística de Govern.
 

 L'IPC avançat d'Espanya del mes de juliol del 2021 se situa al 2,9%. En cas de confirmar-se augmentaria dues dècimes respecte a la variació registrada al mes de juny. L'IPC avançat de França del mes de juliol del 2021 se situa a l'1,2%. En cas de confirmar-se disminuiria tres dècimes respecte a la variació registrada al mes de juny. L'IPC avançat es calcula amb l'objectiu d'aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d'estadística de la UE. Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l'IPC.

La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l'IPC amb el 99% aproximat dels preus de juliol entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s'utilitza el mateix preu del mes anterior. L'indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l'IPC.

Etiquetes

Comentaris

Trending