L'IPC avançat augmenta set dècimes i se situa en l'1,9%

Els preus a Andorra han registrat una alça en comparació amb França (1,5%) però inferiors a Espanya on són del +2,6%

Productes d'alimentació exposats a un supermercat.
Productes d'alimentació exposats a un supermercat. ARXIU

Els preus han pujat un 1,9% durant el mes de juny, segons les dades de l’índex de preus al consum (IPC) de l’indicador avançat publicat aquest dijous  pel departament d’Estadística de Govern. Aquesta dada augmentaria set dècimes respecte a l’IPC avaluat al mes de maig (+1,2%). En aquest sentit, els preus a Andorra han registrat una alça en comparació amb França, on l'IPC és del +1,5%, però inferiors a Espanya on són del +2,6%.

Es calcula aquest indicador avançat amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada.

Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 98% aproximat dels preus de juny entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC.

Etiquetes

Comentaris

Trending