L’IPC augmenta tres dècimes, situant-se en l’1,2%

Els principals grups amb variacions positives són transport i esbarjo i cultura

Interior d'una botiga de roba.
Interior d'una botiga de roba. Altaveu

La variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) en base 2017 corresponent al maig del 2021 és del +1,2% (maig 2020: -0,1%), amb un augment de tres dècimes. Quant a la inflació subjacent, se situa al +0,5% en relació al mateix mes de l’any anterior.

Respecte als principals grups de l’IPC amb una influència positiva en la taxa anual són, en primer lloc, transport, amb un augment de vuit dècimes, situant-se al +3,2% a causa d’un increment en els preus dels carburants i lubricants. En segon lloc, esbarjo i cultura, amb un creixement de vuit dècimes, situant-se al -1,7%, a conseqüència d’un augment de preu en els viatges organitzats. Per últim es situa roba i calçat, amb un augment de cinc dècimes, situant-se al -0,7%, a causa d’un increment en els preus.

D’altra banda, els principals grups amb una influència negativa en la variació anual del mes de maig són Béns i serveis diversos, amb un decreixement de tres dècimes, situant-se al +0,8% a causa d’una disminució en el preu dels serveis financers. I també begudes no alcohòliques i tabac, amb un decreixement de tres dècimes, situant-se al -0,7%, a conseqüència d’una disminució en el preu de les begudes no alcohòliques.

La variació anual de l’IPC avançat d’Espanya de maig del 2021 se situa al +2,7%. En cas de confirmar-se, augmentaria cinc dècimes respecte a la registrada al mes anterior. La dada definitiva es publicarà el dia 11 de juny. Respecte a França, la variació anual de l’IPC avançat se situa al +1,4%. En cas de confirmar-se, augmentaria dues dècimes respecte a la registrada el mes anterior, es publicarà de manera definitiva el 15 de juny. A nivell de la Unió Europea, l’evolució dels preus de l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) se situa al +0,2% a maig del 2021 (abril 2021 +1,6%).

Etiquetes

Comentaris

Trending