L’inici de les vacances d’estiu encareixen els carburants més d’un 2%

Les dades del departament d’Estadística a 31 de juliol indiquen que el gasoil es pagava a 1,288 euros el litre, mentre que la gasolina en valia 1,429, uns preus més cars que els que hi ha aquest dilluns a les benzineres del país

Fent benzina en una estació de servei.
Fent benzina en una estació de servei. ARXIU

Les vacances d’estiu comporten un major nombre de moviments a les carreteres amb el vehicle particular i això es tradueix amb un major consum de carburant. Segons les dades fetes públiques per Estadística, a data 31 de juliol, la gasolina sense plom de 95 octans s’havia encarit un 1,9% respecte al juny i el gasoil un 2,3%. Uns preus, però que han continuat augmentant aquest agost amb el barril de brent a 86,59 dòlars.

Si vostè omple el dipòsit avui, veurà com li costa molt més que al juny. Segons dades d’Estadística, el preu de la gasolina va situar-se en 1,402 euros, mentre que el del gasoil a 1,259. L’inici de les vacances d’estiu al juliol ha comportat un encariment del preu del carburant i això ho han notat les butxaques dels conductors. Al juliol la gasolina sense plom de 95 octants es pagava a 1,429 euros, mentre que el gasoil pujava a 1,288 euros. Això, significa una pujada de l’1,9% en el cas de la benzina i d’un 2,3% en el dièsel.

Unes dades que es queden lluny de les que hi ha aquest dilluns 14 d’agost a les benzineres del país. En el cas del gasoil, el preu oscil·la entre 1,395 euros i 1,401. Això, significa, uns onze cèntims més que la mitjana del juliol. Per la seva part, la benzina sense plom de 95 octans costa entre 1,506 euros i 1,511, el que representa uns vuit cèntims de més si ho comparem amb la mitjana del mes anterior. Mentrestant, el preu del barril de brent ha continuat pujant i aquest dilluns cotitza a 86,59 dòlars.

Cal tenir en compte, que l’any passat el preu era molt més car per l’esclat de la guerra a Ucraïna. En aquest sentit, a l’agost la gasolina sense plom de 95 octans valia 1,620 euros per litre i el gasoil i 1,605.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending