Les importacions ja superen les anteriors a la pandèmia

El mes passat es van recaptar 111 milions amb un increment del 5,4% respecte al gener del 2020

Comentaris

Les importacions mantenen xifres positives aquest 2023.
Les importacions mantenen xifres positives aquest 2023. ARXIU

Les importacions del mes de gener se situen en 117 milions d'euros que és un 67% més que en el mateix període de l'any passat, que va ser una dada molt condicionada per la pandèmia de coronavirus. El gener del 2020 es van recaptar 111 milions, la qual cosa representa un increment del 5,4%.

En la comparació de les importacions de mercaderies no cal tenir en compte els productes relacionats amb l'energia ja que tenen una volatilitat important en el seu valor. Sense l'energia, el passat mes de gener, s'ha importat per 98 milions d'euros, molt per sobre del que s'havia efectuat el 2021 amb un +57% i un 2,6% més que el gener 2020 en període de prepandèmia. Ja sigui amb energia o sense, queda clar que les importacions estan als nivells d'abans de l'arribada del coronavirus, just quan l'economia vivia un moment dolç.

El ministre portaveu, Eric Jover s'ha congratulat per haver recuperat les xifres. Pel que fa a les exportacions, que són xifres més baixes tenint en compte la magnitud del país i per la tipologia d'activitats que s'hi desenvolupen, les dades del mes passat són un 10% de les del gener 2021 i un 22 % (gener 2020). "Aquests elements ens fan reforçar el missatge que el teixit econòmic andorrà s'està recuperant", ha conclòs Jover.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending