Les importacions recuperen els nivells previs a la crisi sanitària

Les partides ‘Transport’, ‘Construcció’ i ‘Joieria’ ja han assolit les xifres de 2019, sent els grups amb una major recuperació

Vehicles de transport al costat de la duana del riu Runer.
Vehicles de transport al costat de la duana del riu Runer. Altaveu

Les importacions de béns han recuperat les xifres anteriors a la crisi sanitària del 2020. El Departament d’Estadística ha fet públiques les dades comparades amb el mateix període d’abans de la pandèmia, és a dir, 2019. D’aquesta manera, s’observa que els grups ‘Transport’, ‘Construcció’ i ‘Joieria’ ja han assolit aquests nivells de fa dos anys.

En aquesta mateixa línia, en una clara tendència cap a la recuperació dels nivells de 2019 estan els grups ‘Begudes i tabacs’ i ‘Farmàcia – perfumeria’, que gairebé ja hi han arribat. En el cas de la partida ‘Industrial’, aquesta corba cap a la millora i l’assoliment de les xifres prepandèmiques és una mica més estable que a la resta, però també es manté a l’alça.

Les importacions de béns durant aquest darrer mes han sumat 102,59 milions d’euros. Per tant, tenint en compte les mesures sanitàries imposades durant l’agost de l’any 2020, això suposa una variació percentual del +4,7% respecte al de l’any anterior, que és clarament positiva. La variació absoluta més destacada és als grups ‘Energia’, amb un +48,3% i ‘Joieria’, amb un +71,1%. Per contra, destaquen una variació negativa els grups ‘Industrial’, amb un -18% i ‘Begudes i tabac’, amb un -8,6%.

D’altra banda, pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.191,56 milions d’euros, que suposa una variació percentual del -13,6% respecte a l’acumulat els darrers dotze mesos del període anterior, en què les importacions en valor van ser de 1.379,70 milions d’euros.  

Etiquetes

Comentaris

Trending