Les importacions es mantenen en xifres estables respecte al 2019

Diversos grups, com ‘Transport’ o ‘Construcció’ ja han assolit els nivells d’abans de la crisi sanitària, i altres estan a prop de recuperar-los

Vehicles de transport al costat de la duana del riu Runer.
Vehicles de transport al costat de la duana del riu Runer. Altaveu

Les importacions de béns del mes d’octubre han sumat 130,5 milions d’euros. Tot i que és una xifra inferior a la del mateix mes de 2019, on va ser de 135,91 milions, es manté estable i comença a recuperar dades d’abans de la pandèmia. Alguns grups, com ‘Transport’ o Construcció’ ja han aconseguit assolir els nivells, i altres es situen a prop de fer-ho.

Les importacions es van veure força afectades amb l’esclat de la crisi sanitària, però els últims mesos han començat a recuperar la tònica, i ja han arribat a assolir nivells similars als del 2019. Segons informa el Departament d’Estadística, grups com ‘Transport’, Construcció i ‘Joieria’ ja han arribat als valors previs, mentre que ‘Alimentació’, ‘Begudes i tabac’, ‘Farmàcia – Perfumeria’, ‘Industrial’ i ‘Diversos’ tenen una tendència a l’alça cap a la recuperació, d’una forma estable però continuada.

Pel que fa a l’acumulat en els darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.211, 79 milions d’euros, que representa una variació negativa del -11,3% respecte a l’acumulat del període anterior. Sense el grup ‘Energia’, les importacions en valor representen un -12,5% menys que del 2019 al 2020. Però, en comparació amb octubre del 2020, les importacions de béns han augmentat en un 4,2%, per tant la recuperació continua en augment.

Pel que fa a les exportacions, han sumat 11,72 milions d’euros. En els darrers dotze mesos, han acumulat 140,20 milions, que suposa un augment de l’1,9% respecte al mateix període anterior. Sense tenir en compte l’exportació excepcional de la partida ‘Diversos’ pel setembre de l’any passat, la variació és del +30,3% respecte a l’acumulat abans.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending