Els hotelers busquen personal per a l’hivern provinent dels establiments tancats a Barcelona

La Unió Hotelera, que demana al Govern “flexibilitat” a l’hora d’establir les quotes, ha contactat amb el gremi de la Ciutat comtal per si hi ha empleats en ERTO o aturats interessats a pujar al Principat

Una recepció d'hotel
Una recepció d'hotel

Els establiments hotelers ja treballen per preparar la temporada d’hivern més incerta, probablement, de la història. La culpa, òbviament, el coronavirus. Una de les incògnites és saber quants treballadors necessitaran i això, s’alerta des del sector, depèn molt de quina sigui la situació sanitària. Per això, demanen a Govern que, quan arribi l’hora de fer el decret de quotes, hi hagi “flexibilitat”. A banda, també s’han fet contactes amb el gremi hoteler de Barcelona de cara a sondejar la contractació de personal, ara en ERTO o directament a l’atur, a la capital catalana.

Així ho explica el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol. “Fer una previsió ara mateix és complicat, tot i que sabem que el nombre de contractacions serà inferior al de l’any passat”, remarca. Tenen clar, però, que, com moltes altres coses, “tot dependrà de l’evolució de la pandèmia”. I és que “si no podem fer previsions ni per a la setmana vinent, imagina per a l’hivern”.

El director-gerent de la patronal posa en relleu que hi haurà menys contractacions de temporers, però que hi ha massa incertesa per saber quina serà la reducció final

Al seu entendre “podríem estar entre un 25 i un 50% menys de temporers”, sempre, adverteix, agafat amb pinces. De fet, posa en relleu que “l’important no és la xifra sinó que hi hagi flexibilitat als canvis que hi puguin haver, tant per bé com per mal”. Considera clau poder “tenir aquest marge”.

Des de l’entitat s’entén que el nombre de contractacions no serà pas l’únic que pugui variar en comparació a la darrera temporada d’hivern. També canviarà l’origen, ja que l’arribada d’extracomunitaris, especialment de sud-americans, serà complicada “tret de la gent que s’hagi quedat a Europa”.

Per això, Pujol explica que “estem contactant més amb França i Espanya”. I, en aquest darrer país, s’ha parlat “amb el gremi d’hotels de Barcelona per veure si hi ha gent que els pugui interessar pujar aquí”. Recorda que “allà tenen gent en ERTO des d’abril, sense previsió de sortir-ne”. Així, el director de l’UH apunta que “podem aprofitar els convenis i les relacions que tenim i pensem que podem oferir feina”.

Sobre aquest punt, el responsable de la patronal hotelera posa en relleu que “és mà d’obra preparada, amb experiència i a qui no espanta la feina”. Per tant, “ens agradaria que vinguessin”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending