L’horari d’hivern entra en vigor la propera matinada

A les tres, caldrà endarrerir els rellotges, de nou, fins a les dues; mesura que suposadament ha de permetre un estalvi d’energia però que la Comissió Europea fa anys que vol eliminar

El canvi d'horari s'haurà de continuar.
El canvi d'horari s'haurà de continuar.

Si vostè té demà algun compromís a una hora concreta, vaig amb compte. Perquè aquesta matinada arriba una de les dues matinades de l’any en què, de moment, cal tocar el rellotge. S’ha de canviar l’horari d’estiu pel d’hivern. A les 3, tornaran a ser les dues. Una mesura que fa temps que genera controvèrsia i que, qui sap, podria ser dels darrers cops que s’aplica.

Andorra també segueix aquesta decisió, impulsada per la Unió Europea. Oficialment, es tracta d’adaptar l’horari a la llum del sol. I, suposadament, ha de permetre un estalvi d’energia, tot i que és una postura que cada cop posen en dubtes més experts.

A la pràctica, aquesta matinada, quan siguin les tres de la tarda, caldrà endarrerir el rellotge, novament, fins a les dues. Per tant, es guanya una hora. Es dorm, si es vol dir així, una mica més. Ara bé, per contra, a partir d’aquest diumenge, les tardes es faran molt més curtes, a canvi de veure sortir el Sol més aviat.

Fa anys, però, que aquesta mesura està en el focus del debat públic. De fet, la mateixa Comissió Europea avalua si cal posar fi a aquesta mesura. De retruc, hi hauria una segona decisió a prendre: si es deixa de fer el canvi, quin horari es manté: el d’hivern o el d’estiu? Les diferències sobre la qüestió han fet que, fins ara no hagi prosperat la proposta del govern de l’organisme comunitari per abolir-la.

Etiquetes

Comentaris

Trending