Hi ha el doble de persones que troben feina pels seus mitjans que no pas amb ajut de l’administració

El nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació continua baixant i les persones que reben una prestació per desocupació involuntària són set vegades menys que fa un any

El departament de Treball està ubicat a l'edifici de les Boïgues.
El departament de Treball està ubicat a l'edifici de les Boïgues. Toni Solanelles

De les persones que aconsegueixen feina sense inicialment tenir-ne i que s’inscriuen degudament al Servei d’Ocupació, el doble aconsegueixen un lloc de treball espavilant-se pel seu compte que no pas esperant el suport de l’administració. Així ho reflecteixen les dades d’ocupació del mes d’agost, que evidencien el degoteig a la baixa constant des de fa uns mesos de les persones que no tenen feina. Amb tot, la reculada ara ja és molt minsa.

Durant el més d’agost, es van fer 21 contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació i 13 mitjançant els programes de treball temporal. En canvi, del total de persones inscrites al Servei d’Ocupació, n’hi ha 61 que van trobar feina pels seus propis mitjans. Espavilar-se, òbviament, continua sent molt millor que esperar l’auxili dels serveis públics. Per cert, que el nombre de ciutadans que reben una prestació social per desocupació involuntària és ara set vegades inferior al que hi havia fa un any.

El nombre global de demandants en recerca a final de mes és de 374 persones, amb una variació respecte al mes anterior del -1,6% (380 persones), i un -44,2% inferior al mateix mes de l’any anterior (670 persones)

En efecte, el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada per Govern és de 20, un +5,3% respecte al mes anterior (19 persones) i un -85,5% respecte a l’agost de l’any anterior (138 persones). Això va directament relacionat, òbviament, amb la davallada del nombre de persones que no tenen feina. Si es tenen en compte les inscripcions al Servei d’Ocupació, a final d’agost hi havia 374 persones sense feina. Cal comptar, però, que hi ha un nombre significatiu de ciutadans que si es queden sense treball es veuen obligats a deixar el país.

Si com vulgui, i segons les dades publicades aquest dilluns pel departament d’Estadística depenent del ministeri d’Economia, el nombre global de demandants en recerca a final de mes és de 374 persones, amb una variació respecte al mes anterior del -1,6% (380 persones), i un -44,2% inferior al mateix mes de l’any anterior (670 persones). El nombre de demandants d’un lloc de feina per millorar la que tenien en el moment d’inscriure’s era a final d’agost 307 (324 el mes anterior), fet que representa una variació mensual del -5,2% i una variació del -49,0% respecte a l'agost de l'any 2021 (602 persones).

El nombre total de llocs de treball oferts a final de mes era de 1.313 (1.381 el mes anterior), equivalent a una variació mensual del -4,9% i una variació del +34,1% respecte a l'agost de l'any 2021 (979 ofertes de treball). Finalment, el nombre de demandants de serveis a final de mes és de 65. D’aquests, un és demandant en situació de baixa mèdica superior a 6 mesos i 64 són demandants de serveis en situació d’ocupació. La variació respecte al mes anterior és d’un -1,5% per als demandants de serveis en situació d’ocupació i nul·la per als demandants de serveis en situació de baixa mèdica superior a sis mesos.

Comentaris (5)

Trending