Govern elaborarà un pressupost extraordinari de 10 milions per al nou paquet de mesures

Espot assegura que es compta amb la suficient capacitat financera per assumir la despesa que suposarà el projecte de llei per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania

Espot repartint pans a l'aplec de Canòlich.
Espot repartint pans a l'aplec de Canòlich.

El nou paquet de mesures per a millorar el poder adquisitiu de la ciutadania entrarà en vigor a partir del mes de juny. Almenys, el transport públic gratuït i la pujada de salaris. Aquestes decisions es preveia que podrien suposar per a l’Executiu una despesa aproximada d’uns vuit milions d’euros. Tot i això, aquest dissabte el cap de Govern ha indicat que finalment seran 10 els milions que s’hi destinaran i que provindran d’un pressupost extraordinari.

Amb l’anunci de les mesures que es destinaven per pal·liar l’afectació econòmica que la crisi social actual ha tingut sobre la ciutadania es parlava de vuit milions de cost per al Govern. Aquest import, segons es va indicar, es podria incloure com endeutament o amb una fórmula mixta. Però, finalment, sembla que serà un crèdit extraordinari i que el cost final seran 10 milions, dos més dels que es calculava inicialment. Espot, en el marc de l’aplec de Canòlich a Sant Julià de Lòria ha explicat que “tenim capacitat financera i econòmica suficient per a poder fer aquesta despesa afegida”.

Dos autobusos dels que cobreixen el transport públic nacional.

Relacionat

Transport públic gratuït a partir de juliol i pujada de salaris des del juny

El pressupost extraordinari, segons ha indicat Espot, s’inclourà en el mateix projecte de llei que aprovarà el Govern pròximament. Aquesta decisió s’ha pres tenint en compte que “s’ha fet una bona gestió pressupostària i financera fins a la data, malgrat la pandèmia que ha suposat un increment del dèficit i del deute”. Tot i això, ha assegurat que “estem en una situació suficientment confortable per fer aquest esforç extraordinari”. El text, degut a la urgència, serà aprovat i tramitat el dia 7 de juny amb l’objectiu que es pugui votar el dia 9.

 

Comentaris (4)

Trending