Gallardo preveu enllestir els requisits per als nòmades digitals en dues o tres setmanes

El ministre de Presidència i Economia en funcions assegura que han rebut molts consultes per saber les condicions per accedir a la quota de cinquanta autoritzacions que va aprovar Govern

El ministre d'Economia i Presidència en funcions, Jordi Gallardo
El ministre d'Economia i Presidència en funcions, Jordi Gallardo Albert Sanjuan

Govern va aprovar el passat mes de gener la quota de 50 autoritzacions per a nòmades digitals. Tot i això, segons el ministre d’Economia i Presidència en funcions, Jordi Gallardo, ara s’està en fase d’establir els requisits perquè s’hi puguin acollir. A parer seu hi ha hagut una xifra de consultes importants i espera tenir-ho tancat en un termini d’entre dues o tres setmanes. Així ho ha anunciat en el marc de la tercera edició de l’Andorra Bussiness Market, on ha manifestat que continuen treballant per desenvolupar el parc tecnològic.

L’executiu està treballant per tancar els requisits que han de tenir els nòmades digitals, és a dir, aquelles persones estrangeres que per dur a terme el seu treball no requereixen disposar d’una ubicació geogràfica concreta i que utilitzen les telecomunicacions i la tecnologia. A principis d’any es va aprovar la quota per a 50 autoritzacions i el ministre d’Economia i Presidència en funcions, Jordi Gallardo, ha explicat que “ha aixecat molt d’interès per saber les condicions per poder optar a aquesta nova fórmula”. No ha volgut avançar-ne cap perquè “estem treballant l’esborrany de decret i intentarem que en dues o tres setmanes el tinguem enllestit”. El que es busca, diu, és aquesta “és una figura per poder atreure talent al país i ens ajudi a l’estratègia de diversificació econòmica”. S’ha volgut mostrar prudent sobre la demanda que hi ha hagut i considera que “s’ha de ser molt prudents en la supervisió dels perfils”.

"Estem treballant el model de governança del futur parc tecnològic"

També ha parlat dels avenços del districte tecnològic. Gallardo diu que s’està treballant amb l’Associació Internacional de Zones d’Innovació i Parcs Tecnològics. A hores d’ara “estem treballant el model de governança, la tipologia i les infraestructures que tenen sentit dins del model de país”. Espera que en un termini màxim d’un mes i mig podria estar enllestida aquesta primera fase i després s’iniciaria una altra per buscar espais físics on poder-lo ubicar.

INVERTEIXEN 1,3 MILIONS EN SET PROJECTES DE PAÍS

L’Andorra Bussiness Market celebra aquest dijous la seva tercera edició amb l’objectiu de connectar projectes emprenedors del país amb inversors no només del país sinó també de fora. Enguany es compta amb vora 200 inscrits i 22 emprenedors que presentaran els seus projectes.

La directora d’Andorra Bussiness, Judith Hidalgo ha explicat que l’any passat “cinc inversors van invertir 1,3 milions d’euros en set start-ups”. Assenyala que “enguany han vingut més inversors amb més capacitat per invertir, malgrat el moment actual de canvi de paradigma macroeconòmic”. En aquest sentit, espera que “el context internacional “afecti el menys possible a l’hora de tirar endavant les inversions”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending