Gallardo admet que es busquen alternatives per si la gossera acaba sent la zona franca

El ministre, que ha assegurat que la decisió encara no està presa, sí que admet que és un emplaçament factible i, de fet, ja ‘ven’ el canvi d’ubicació com a una millora si es compara amb l’emplaçament actual

Una de les assistents a l'acte fa una fotografia a Gallardo i Galabert.
Una de les assistents a l'acte fa una fotografia a Gallardo i Galabert. G. P.

Jordi Gallardo no ho ha volgut confirmar, però l’actual espai de la gatera i la gossera té tots els números per convertir-se en la ubicació definitiva de la futura zona franca. El ministre de Presidència, Economia i Empresa ha admès que és un dels punts analitzats, però ha afirmat que la decisió no està presa encara. Malgrat això, de les seves paraules sí que es desprèn que seria el lloc desitjat, ja que, de fet, el Govern ja treballa en una alternativa per les dependències pels animals.

“Ho estem treballant intensament i no seria positiu avançar-ho”, ha justificat el titular d’Economia quan se li ha preguntat directament per si la gossera era l’espai ja decidit. Al contrari, ha apuntat que “és un dels emplaçaments possibles”. En aquest sentit, ha parlat “d’una anàlisi interna” que es comparteix amb l’equip dels dos ministeris responsables però també amb les patronals. “Ens agrada enfocar les coses quan està ben encaminades”, ha apuntat.

Ara bé, no ha amagat que aquesta hipòtesi guanya números. Això es desprèn del fet que ja es busca el pla B per a la gossera. “Si prenem la decisió d’ubicar allà la zona franca, no es farà sense tenir una alternativa”, ha indicat. De fet, ha volgut recordar que “fa anys que hi ha la reclamació de les associacions animalistes per buscar un lloc en millors condicions, ja que l’actual és una zona obaga i on l’accés no és evident”.

Per tant, entén que “s’ha de plantejar com a una oportunitat per buscar un emplaçament millor per a aquest servei”, tot assegurant que “representaria un salt qualitatiu”.  A banda, ha avançat que “estem parlant de cara al pressupost per, justament, posar una partida per si s’acaba fent aquest canvi”.

Comentaris

Trending