L'FMI preveu una recuperació d'un 5,8% del PIB aquest any a Andorra

L'organisme dona una bona nota a l'avaluació feta al Principat i destaca la fortalesa de diversos sectors d'activitat

Comentaris

El ministre de Finances, Eric Jover i el secretari d'Estat d'Afers Econòmics Internacionals, Marc Ballestà.
El ministre de Finances, Eric Jover i el secretari d'Estat d'Afers Econòmics Internacionals, Marc Ballestà. SFGA

El Fons Monetari Internacional (FMI) preveu una recuperació del Producte Interior Brut (PIB) d'Andorra aquest any del 5,8%, una xifra lleugerament superior al 4,3% que preveu el departament d'Estadística. La dada forma part de l'informe d'avalucació que ha realitzat, de manera virtual, l'organisme entre el 19 de març i el passat dia 8 amb una quarantena de reunions amb el sector públic i el privat del Principat.

L'FMI també calcula una contracció del PIB de l'11,8% el 2020, és a dir, una xifra "lleugerament" més favorable del 12% que es preveia des d'Andorra. El ministre de Finances, Eric Jover ha explicat aquest divendres que la delegació de l'FMI "ha quedat gratament sorpresa". Ha indicat que "quan més informació de qualitat rebin, més qualitat hi haurà en les seves recomanacions".

Es valora "la fortalesa d'alguns sectors" i també les polítiques desenvolupades durant la pandèmia però l'organisme recomana "modular correctament per retirar els ajuts" que s'han donat a les empreses i també "el ritme" amb què es fa aquesta retirada per no malmetre l'economia. L'FMI ha analitzat la sostenibilitat del deute públic i en aquest sentit Jover ha destacat que "fins i tot en escenaris d'estrès" el deute que té Andorra es pot assumir, ja que hi ha "la possibilitat de retorn". 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending