Estiu desigual de vendes al comerç segons la zona

Eix Central assegura que l'agost ha estat millor que l'any passat, mentre des de Riberaygua i Travesseres lamenten que “veiem passar els turistes però ben pocs entren”

L'avinguda Meritxell ben plena de gent.
L'avinguda Meritxell ben plena de gent. Toni Solanelles

Els comerciants posen notes diferents a les vendes d’aquest estiu, segons la zona consultada. L’associació Eix Central assegura que l’agost ha estat millor que l’any passat, però el juliol, en canvi, pitjor que els dos darrers anys. Des de la zona de Prada Ramon fan una valoració més negativa, ja que asseguren que pocs turistes es paren a comprar als seus establiments.

La part principal de l’estiu, juliol i agost, ja són història i és hora de fer balanç, a l’espera del setembre, que és un mes en què encara solen arribar visitants. La presidenta dels comerciants de l’Eix Central, Sonia Yebra, ha assegurat que aquest mes d’agost ha estat millor que l’any passat, un any, cal recordar, en plena pandèmia. En canvi, al juliol ha estat pitjor que els darrers dos anys, ha explicat Yebra. “Al juliol va venir menys gent i, a més, hi havia dubtes al voltant de què es podia fer, mentre que a l’agost la gent s’ha animat més a sortir”, ha afirmat.

Pel que fa a l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres, la seva presidenta, Rosa Pascuet, explica que de moment no tenen xifres tancades, i no les tindran fins a mitjans de mes. De tota manera, ha afirmat que “veiem passar els turistes, però entren molt pocs, algun cau, però ben pocs”, ja que “nosaltres treballem més amb la gent del país”. Precisament per això pateixen pèrdua de clients que estan de vacances durant el mes d’agost. “La gent va on va la gent, van cap a dalt, a Meritxell, s’apropa algun però poc més”, ha lamentat.

Pascuet ha afirmat que, malgrat aquesta situació, la caiguda de vendes és generalitzada, tot i que a alguns els afecta més que a altres. “La gent només consumeix el que necessita i molta no coneix el nostre barri”, ha assegurat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending