Espot descarta ampliar la gratuïtat del bus als temporers

El cap de Govern argumenta que “cal un mínim d’arrelament” per tenir accés a “un benefici tan substancial i costós” a més d’alertar que es posaria en risc “la qualitat del servei”

Temporers esperant el bus
Temporers esperant el bus

El Govern no preveu implementar la gratuïtat del servei de bus per als temporers. Així ho ha remarcat el cap de l’executiu, Xavier Espot, que considera que no hi ha capacitat “ni econòmica ni logística” per fer-ho, a més que podria suposar davallar la qualitat. D’aquesta forma desestima la petició que, aquest dilluns, havia fet el Raonador del Ciutadà, a través d’una carta enviada al ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

Preguntat sobre la qüestió, Espot, que en vàries ocasions ha confós el terme “temporer” amb “fronterer”, ha explicat que no es preveu ampliar als treballadors que romanen al país durant la temporada d’hivern aquesta gratuïtat. De fet, ha volgut posar en relleu que aquest tipus d’autorització tampoc dona accés a altres mesures socials que, en canvi, sí que poden tenir els residents de llarga durada.

El raonador del ciutadà

Relacionat

El Raonador del Ciutadà demana apujar el salari mínim un 10%

“Estar com a temporer en situació regular no dona accés a tot el catàleg de prestacions”, ha apuntat Espot. I, pel que fa al transport públic gratuït, ha indicat que “des del Govern, entenem que per tenir un benefici tan substancial i costós per a tots plegats caldria un mínim d’arrelament”. D’aquesta forma, ha deixat clar que, per ara, els treballadors de la campanya d’hivern hauran de continuar pagant l’abonament de 30 euros mensuals.

El cap de l’executiu també ha argumentat que “no tenim capacitat ni econòmica ni logística” per ampliar la mesura. En diners, suposaria una despesa molt més elevada que la ja existent. I, a banda, ha assegurat que posaria en dificultats la voluntat d’oferir als usuaris “un servei de qualitat”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending