Les entitats bancàries d’Andorra tornen a tenir problemes amb el sistema SEPA

Molts residents al Principat amb segones residències a l’Estat espanyol estan tenint dificultats per poder abonar càrrecs que són retornats per anomalies que semblaven superades

El logotip de SEPA.
El logotip de SEPA. ARXIU

Des de fa algunes setmanes, el sistema SEPA i les entitats bancàries andorranes tornen a no ser amics. Així ho han constatat, per exemple, persones establertes al Principat i clientes d’alguns dels bancs d’Andorra que, alhora, tenen una segona residència a l’Estat espanyol. Serveis que normalment haurien d’abonar per transferència bancària estan tenint problemes per poder abonar dites despeses domiciliades.

Les entitats emissores -és a dir, el banc de qui gira el rebut, per exemple Aigües de Barcelona en el cas d’alguna persona que tingui el subministrament d’aigua garantit per aquesta empresa- asseguren que gestionen les domiciliacions com ho han estat fent sempre i, ara, en canvi, els rebuts, els càrrecs domiciliats els són retornats sense que el client, sense qui hauria de pagar, hagi donat cap ordre.

Aquesta situació ja s’havia donat fa molt temps i semblava superada. De fet, durant mesos no hi ha hagut incidències i, de cop, han tornat a aparèixer, amb el greuge que això pot suposar per als clients bancaris andorrans per les penalitzacions o recàrrecs que els pot comportar el retorn del rebut o de les despeses domiciliades sense que ells en cap cas ho hagin ordenat.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending