Enllumenat públic i estacions d’esquí lideren l’estalvi elèctric

Al novembre, els clients de FEDA han consumit un 8,2% menys d’energia que el mateix mes del 2021, amb una davallada global a tots els àmbits amb l’excepció de la indústria

Comentaris

Una imatge de les pistes d'esquí
Una imatge de les pistes d'esquí

L’estalvi en el consum elèctric és una realitat. Encara, però, lluny del 15% fixat com a objectiu des del Govern. Durant el novembre, i en comparació amb el mateix mes del 2021, la despesa dels clients de FEDA va caure un 8,2%. La davallada la lideren les estacions d’esquí i, especialment, l’enllumenat públic. En canvi, l’únic sector que no compleix és la indústria.

Així es pot comprovar si s’analitzen les dades que ha fet públiques aquest dijous el departament d’Estadística. Durant el mes passat, FEDA va distribuir als seus clients fins a 30.593,2 megawatts per hora (MWh) d’electricitat. Això suposa un 8,2% menys que es 33.310,6 d’un any abans.

La davallada és generalitzada a tots els sectors. Amb una excepció: la indústria, on el consum ha crescut un 2,4%. En canvi, cal destacar l’avenç amb les mesures per reduir la despesa de l’enllumenat públic, que ha permès arribar a reduir un 25,9% el que es gasta en electricitat: de 636 MWh el novembre del 2021 a 471,2 el mes passat.

També és important l’estalvi aconseguit a les estacions d’esquí: un descens del 18,1%. Pel que fa al consum dels clients domèstic, també es constata una davallada, encara lluny del 15% marcat com a fita pel Govern. És el capítol més important de la despesa, amb 10,947 MWh, un 7,3% inferior a la dada del novembre del 2021.

A altres sectors, hi ha estalvi, però diferent segons l’àmbit. Mentre la construcció i la distribució arriben al 6,5% i al 8,8% respectivament, més modest és l’assolit a l’hoteleria i restauració (-2,2%).

Pel que fa al consum energètic global, més enllà de l’electricitat distribuïda per FEDA, també hi ha una davallada. En aquest cas, del 8,1%, segons Estadística. El consum s’ha situat en 47.005 MWh, en comparació als 51.122 del novembre de l’any passat.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending