Un enginyer de camins amb passat tecnològic a Crèdit Andorra serà membre de l’AFA

La candidatura de Josep Escoriza Martínez està proposada pel PS i el ministeri de Finances, que considera l’aspirant “un molt bon nomenament”, la sotmetrà al Consell General

Josep Escoriza Martínez.
Josep Escoriza Martínez. ARXIU

Un enginyer de camins, canals i ports amb passat a Crèdit Andorrà, on fonamentalment tractava aspectes relacionats amb les noves tecnologies, serà , si no canvien les tornes, nou vocal de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA). La proposta de Josep Escoriza Martínez l’ha feta el Partit Socialdemòcrata (PS) i el ministeri de Finances l’avala davant el Consell General amb la voluntat que es formalitzi el nomenament.

Escoriza serà el tercer vocal que accedeix al supervisor financer en poc temps, després de la designació fa uns mesos de Josep Capella i Maanan Aouraghe a proposta de demòcrates i liberals respectivament. Capella i Aouraghe van servir per renovar un consell d’administració de l’AFA que tenia almenys dos membres -Josep Casal i Francesc Areny- que feia temps que havien esgotat el seu mandat i continuaven en funcions.

Sílvia Cunill.

Relacionat

Una experta en màrqueting ex-directiva ‘peralbista’ de Crèdit Andorra presidirà l’AREB

Josep Escoriza, actualment i des de fa més de tres anys director de desenvolupament de Nice Tech, reforça el consell d’administració que presideix l’advocat Raül González i també compta amb l’experiència bancària d’Armand Pujal. La tria d’Escoriza permet, segons el ministre de Finances, Eric Jover, “continuar professionalitzant el consell d’administració” de l’AFA per assumir “reptes importantíssims” que té traçats.

Jover ha ressaltat el fet que tot i ser enginyer de base, el seu pas durant 20 anys -del 1998 al 2018- a Crèdit Andorrà el fa “perfectament coneixedor de la idiosincràsia d’Andorra”. Escoriza es va formar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i abans d’aterrar al Principat i al Crèdit Andorrà va ser responsable d’Obra a la constructora Copcisa.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending