Les discoteques volen obrir la nit de Halloween tot i estar fora de la prova pilot

Els locals han demanat a Salut si els permetran funcionar una nit en la qual confien tenir una important afluència de clients i també que l’horari pugui ampliar-se fins a les cinc de la matinada

Interior d'una discoteca
Interior d'una discoteca Arxiu

L’estudi per a la reobertura de l’oci nocturn està a punt de finalitzar. De fet, les dues darreres nits seran les del cap de setmana. Teòricament, diumenge ja estaria fora de la prova, però coincideix amb una nit especial, la de Tot Sants -o Halloween-. Per això, els establiments han demanat poder obrir també llavors i, de fet, amb l’horari ja normalitzat, fins a les cinc de la matinada. Ara, estan a l’espera de quina sigui la resposta de Salut.

Discoteques i locals similars han pogut funcionar aquest octubre durant els caps de setmana. “Hem anat treballant”, apunta Carlos Nascimento, un dels empresaris del sector que, però, lamenta el problema que ha suposat haver de tancar a les tres. “La gent ve tard i tot just fas caixa durant la darrera hora”, indica. D’una forma similar s’expressa Marc Montalvo, un dels socis de l’Eivissa Experience. “Obrim a dos quarts d’onze però fins a les dotze no comença a venir ningú i la nit es fa molt curta”, ha indicat.

El sector valora positivament la prova pilot, però lamenta que només hagin pogut obrir fins a les tres, al mateix temps que confien a recuperar l’horari habitual

Per ara, i a l’espera de les dades que tingui Salut, no es pot parlar de cap brot que hagi tingut origen als locals. Per això, hi ha sensació d’optimisme. De fet, el mateix ministre, Joan Martínez Benazet, ja ha anat avançat que la idea de Govern és recuperar al màxim la normalitat. El sector, però, té pressa per poder tenir la confirmació oficial. Entre altres motius, perquè el primer dia ja fora de l’estudi és una cita important.

Així, les matinades de dissabte i diumenge són les darreres de la prova pilot. La del dia 1, dilluns festiu, no estaria, inicialment inclosa. Ara bé, és una nit especial: la celebració de Halloween, una jornada amb una previsible afluència important.

“Hem demanat poder obrir i que sigui fins a les cinc. A veure si ho accepten, com va passar pel pont del Pilar”, ha comentat Nascimento, un dels responsables, entre altres de la discoteca Kapital d’Andorra la Vella. Els establiments fa dies que van fer la demanda i lamenten que encara no tenen resposta, tot posant en relleu, indica Montalvo, que com abans ho sàpiguen millor per poder fer tota la promoció, especialment a xarxes, per donar a conèixer l’esdeveniment.

I, més enllà de la nit de Tot Sants, el sector també encreua els dits. Estan a l’espera de la confirmació de la reobertura definitiva. “Pel que ens van dir, podrem funcionar amb normalitat. Esperem fer-ho sense limitació de dies i amb l’horari habitual”, comenten els responsables del sector. L’anunci, de fet, hauria d’arribar aquesta setmana.

Etiquetes

Comentaris

Trending